Alman devletinin Kürtlere baskıları tartışılacak

Alman devletinin Kürtlere yönelik sürdürdüğü kriminalizasyon siyaseti Pazar günü Hannover kentinde düzenlenecek bir konferansta ele alınıyor.

Almanya’da son dönemlerde Kürtlere yönelik baskı, yasak ve yargılamaların artması dikkat çekiyor. Bir yandan Erdoğan iktidarıyla devam eden askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği diğer yandan da Kürt halkının sorunlarıyla ilgilenen veya Kürt özgürlük mücadelesine sempati duyan, destekleyen herkes kriminalize ediliyor.

Almanya devletinin bu politikaları hukukçular, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı bir konferansta masaya yatırılacak. “Kürt hareketinin kriminalize edilmesine karşı çıkalım” başlığıyla yapılacak konferans 27 Eylül Pazar günü Hannover kentinde gerçekleşecek. 

Kürt siyasi tutuklularla ile dayanışma faaliyetleri sürdüren Azadi Hukuk Bürosu, Bremen’deki Biratî Derneği ve Hannover NAV-DEM Derneği’nin organize ettiği konferans Pavillon Kültür Merkezi’nde (Kulturzentrum Pavillon) gün boyu sürecek. Konferansta özellikle kriminalizasyon siyasetine karşı nelerin yapılması gerektiği tartışılacak.

KONFERANSA ÇOK SAYIDA İSİM KATILIYOR

Saat 11.00’da start alacak konferansa şu isimler konuşmacı olarak katılacak: Avukat Sven Adam, Aşağı Saksonya Eyaleti eski Adalet Bakanı Heidi Merk, Hamburg Eyaleti Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, Halim Dener Kampanyası’ndan Dirk Wittenberg ve Azadi Derneği’nden Heike Geisweid.

Konferansa ayrıca şu siyasi partiler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları destek veriyor: Antifaschistische Aktion Lüneburg/Uelzen, Buntes Haus Celle, Ermittlungsausschuss Hannover, Aşağı Saksonya Mülteci Konseyi, Hannover Ronahî Kadın Meclisi, Yeşiller’in Aşağı Saksonya Gençlik Teşkilatı, Hannover Müdahaleci Sol (Interventionistische Linke), Aşağı Saksonya Rosa Luxemburg Vakfı, ROTE HILFE Bremen, ROTE HILFE Hannover, YXK/JXK Hannover.