Amed'de Demokrasi Nöbeti: AKP yıkılıyor!

Amed'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti'nde, AKP'nin yıkılış döneminde olduğu belirtildi, "Tünelin ucunda ışık görünüyor" denildi.

Amed'de kayyum gasplarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 35’inci gününde devam ediyor. Amed Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Lise Caddesi’nde devam eden nöbet öncesi polis bariyerleri ile çevrildi. Nöbete HDP’li milletvekilleri ve halkın yanı sıra HDP, DBP DTK Antep il ve ilçe yöneticileri, Eğitim Sen 1 ve 2 Nolu şube yöneticileri destek ziyaretinde bulundu. Nöbet yerine gelen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, nöbettekiler tarafından alkışlarla karşılandı.

'TERÖRİSTİ AYNAYA BAKARSAN GÖRÜRSÜN!'

Nöbette konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, "Hukuksuz bir şekilde her şey bir kaba gücün elinde, yargıyı da bir sopa olarak kullanarak tüm temel değerleri, insanlığa ait hukuku yok etmeye çalışıyor. Bakın, iki gün önce eşbaşkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında bir dava açılmış ve bu dava neticesinde fezleke düzenlenmiş, tahliye kararı verilmişti. Ancak AKP- MHP ittifakı kendini yargının yerine koyarak ‘Biz onları serbest bırakamayız’  diyor. O zaman biz de onlara söylüyoruz, o zaman yargıya, hakime, savcıya ne ihtiyaç var? Adliye saraylarına ne ihtiyaç var? Her şey sen olduysan bunları kapat. Halkı da kandırmaya çalışma, ülkede hukuk varmış gibi de davranma” dedi.
Toğrul, "Teörist görmek istiyorsan aynaya bak" ifadesini kullandı.

'AKP YIKILIYOR, IŞIK GÖRÜNÜYOR!'

Eğitim Sen 1 ve 2 Nolu şubeler adına Abbas Şahin de AKP’nin devletin tüm kaynaklarını kullanmasına rağmen, 31 Mart seçimlerinde halkın iradesinin haramiler saltanatına karşı verdiği mücadele karşısında gerilediğini belirtti. Şahin, “AKP’de bir çöküş süreci başladı. Bu çöküşü halkın gündeminden çıkarmak için bir kaos ortamı yaratılmaya çalışıldı. Amed, Van ve Mardin halkının iradesini gasp ederek kendisini meşrulaştırmaya çalıştı" diye belirtti.
Şahin, “Şunu iyi biliyoruz, tünelin ucunda ışık görünüyor. Siz ne kadar da halkın gündeminden düşürmeye çalışsanız, yıkılışınızın günü gelmiştir artık. Öyle bir yıkılacaksınız ki, bu halk size öyle bir tokat atacak ki, tarihin çöp sepetine gideceksiniz. Bu direniş burasıyla sınırlı kalmayacak tüm Türkiye halklarının özgürlük direnişi olacak" mesajlarını da verdi.
Nöbette son olarak konuşan HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç ise  halkın bu hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğini dile getirdi.
Nöbet, açıklamalardan sonra on dakika oturma eylemi ile devam etti.