Bêrîtan'ın hikayesiyle başladı Şaho

Babasından Bêrîtan'ın hikayesini dinledikten sonra PKK’yi anlamaya çalışan Şaho Germiyanî, PKK kahramanlarından biri olmaya karar verdi.

Îbrahîm Omer, şehit Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş) hikayesini ve ihanete karşı verdiği direnişi babasından dinledikten sonra bu kutsal yola ve duruşa aşık olan Güney Kürdistanlı bir genç. 

Îbrahîm Omer, 2015’te PKK’ye katıldı, Şaho Germiyanî ismini aldı. Şaho Germiyanî, Kurdistan'ın dört parçasında Kürt halkına yapılan zulme karşı çıkmak için PKK'den daha kutsal bir yol bulamadı. PKK'nin Kurdistan, Kürt halkı, insanlık ve özgürlük için bu kutsal yolun yolcusu olmaya karar verdi. Bu sayede yolundaki tüm engelleri ve zorlukları ortadan kaldırıp sağlam adımlar atarak düşmanlarının yüreğine korku saldı. 
 
Ülkesine ve halkına aşık olan Şaho, özgür dağlara adımını attığı an bu hayatın kutsallığından; toprağını ve halkını korumanın onurlu yolu olduğundan şüphe etmedi.
Sözleri ve kahkahalarıyla yaşama renk katarak, bu kutsal yolu coşkusu ve moraliyle süsledi. Önderliğe ve şehitlere yaşamının son anına kadar bağlı kaldı. Ülkesi, halkı ve Rêber Apo için canını feda etti. 

Üç yılı tamamlamayan özgürlük mücadelesinde birçok eyleme katıldı ve düşmana ağır darbeler vurdu. Şemzînan’da 2 Ekim 2017'de karakola eylem yapan Şaho Germiyanî ( Îbrahîm Omer / 1993 Kelar) dört yoldaşı ile birlikte şehitler kervanına katıldı.