Birleşik Mücadele Güçleri'nden ziyaretler

Birleşik Mücadele Güçleri, İstanbul'un ilçelerinde anma etkinlikleri ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat’ta kuruluşlarını deklare etmelerinin öncesinde Kadıköy, Şişli ve Küçükçekmece ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Mücadele Birliği Platformu (MBP), Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Partizan yönetici ve temsilcilerinden oluşan Birleşik Mücadele Güçleri, ziyaret, anma ve halk buluşmalarıyla çalışmalarının startını verdi.

DEVRİM ŞEHİTLERİ ANILDI

Birleşik Mücadele Güçleri, Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda bir araya gelerek, geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Mücadele Birliği Platformu üyesi Vefa Serdar'ı, Ulucanlar Cezaevi’nde katledilen Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi Ümit Altıntaş’ı, Devrimci Sol Merkez Komite Üyesi Sabahat Karataş'ı ve 1996 ölüm oruçlarında yaşamını yitiren MLKP’li Hüseyin Demircioğlu’nu mezarı başında andı. Mezarlıkta açıklama yapan heyet, ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

İŞÇİLERE VE AİLELERE ZİYARET

HDP Şişli İlçe Örgütü binasında bir araya gelen heyet, daha sonra direnişteki PTT işçilerini ziyaret etti. İlçeye bağlı Pangaltı ve Kurtuluş mahallelerinde esnaf ve halka hitap eden heyet, iktidarın kötü politikalarının yarattığı ekonomik krize dikkat çekti. Öte yandan halk, 4 Şubat’ta Kadıköy’de Birleşik Mücadele Güçlerinin kuruluş etkinliğine davet edildi. Heyet, daha sonra Sirkeci’de bulunan PTT İstanbul İl Müdürlüğü binası önünde direnen PTT işçilerini ziyaret etti.
Heyet Küçükçekmece ilçesinde ise HDP İkitelli Temsilciliği’nde bir araya geldi. Heyet, daha sonra geçtiğimiz günlerde kaçırılan ve daha sonra gözleri bağlı bir şekilde yol kenarına bırakılan Gökhan Güneş’in ailesini ziyaret etti. Yapılan konuşmalarda kaybetme ve ajanlaştırma politikalarının Güneş şahsında ilerici güçlere karşı uygulandığına ve bu politikaların boşa çıkarılması için birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi. 

Heyet, daha sonra katledilen kadınlardan Nurcan Aslan’ın ailesini ziyaret etti.