Derviş Dede önce kanseri şimdi koronavirüsü yendi  

İngiltere’de 80 yaşındaki Derviş Şahan, geçtiğimiz yıl kanseri, şimdi de 20 günlük mücadele sonucunda koronavirüsü yendi.

Londra’da yaşayan Afşin’in Kötüre köyü nüfusuna kayıtlı 80 yaşındaki Kürdistanlı Derviş Şahan ve 79 yaşındaki eşi Türkan Şahan, koronavirüse yakalandıkları için 15 Mart tarihinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Homerton Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Türkan ve Derviş Şahan’a ilaç tedavisi uygulanırken, yaşama şansları az görülüyordu.
Derviş Şahan, 5 yıl boyunca cilt kanseriydi ve geçtiğimiz yıl kanseri yenmişti. 25 Mart tarihinde 79 yaşındaki Türkan Şahan koronavirüsü yenerek, hayata döndü ve hastaneden taburcu edildi.
Durumu kritik izleyen ve kanseri yenmiş biri olan 80 yaşındaki Derviş Dede'nin hastanedeki yaşam mücadelesi sürdü ve sonunda iyi haber geldi. Daha önce kanseri yenen Derviş Dede, 20 günlük mücadele sonucunda koronavirüsü de yenerek, hastaneden taburcu edildi.

'KORKMADIM, MÜCADELE ETTİM'

Telefonla görüştüğümüz Derviş Şahan, virüs karşısında panik ve korkuya kapılmadığını ve iyileşeceğine inandığını söyledi. Şahan, şunları anlattı: “Önce balgam attım. Bir süre sonra öksürük ve ateşim yükselince beni hastaneye götürmüşler. Evet, yaşlıyım ama mücadeleciyim. Kendi kendime dedim ki, ‘Mücadele edeceksin, direneceksin ve bunu da yeneceksin.’ Hastalığı yeneceğime inandım. İlaç veriyorlardı, hap veriyorlardı. Bir süre de hatırlamıyorum tam olarak ne yaptıklarını. Ama ben inandım. Virüse yakalansanız da inancınızı kaybetmeyin.”

'DOĞAL BESLENMEKTEN VAZGEÇMEDİLER'

Türkan ve Derviş Şahan, evlerinde şu anda dinlenirken, tedbir amaçlı olarak 2 hafta boyunca izole olarak, karantinada kalacaklar. Şahan’ın damadı Hasan Yeter ise Derviş Dede'nin köyden Londra’ya göç etse de doğal beslenmekten vazgeçmediğini belirterek, “Bağışıklık sistemi güçlüydü. Hayatından hiçbir zaman ev yoğurdunu çıkarmadı. Her gün mutlaka bir tabak yer. Bir de pekmez, kuru üzüm, kayısı, ceviz ve meyvesini de düzenli yerdi. Tabii ki bir de organik bal vazgeçilmeziydi. Sanırım bu doğal beslenme onu güçlü kıldı. Bir de iradesi. Hepimize moral oldu" dedi.