Güney halkı: Türkiye huzurumuzu bozdu

Güney Kürdistan halkı, yıllardır Güney’i sömürmeye ve işgal etmeye çalışan Türkiye'nin varlığından rahatsız.

Güney Kürdistan köylerinde yaşayan halk, işgalci Türk ordusunu kendi topraklarında istemediğini dile getirdi ve "Biz Türkler gelmeden önceki eski huzurumuzu istiyoruz. Savaş istemiyoruz, onlar zorla bizi savaştırmak istiyorlar” dedi.

“Köyümüzde, şehrimizde, dağlarımızda adım atamaz olduk. Konuşamaz olduk, kendi düşüncemizi dile getiremez olduk. Biz tüm Kürtleri seviyoruz ama Kürtlerin birbiriyle savaşmalarını istemiyoruz" diyen Güney halkından kişiler, şu mesajları da verdi:

'BAŞKALARI İSTEDİ DİYE BİRBİRİMİZLE SAVAŞIYORUZ!'

"O kadar ders aldık, o kadar kan döktük, ne işe yaradı? Ancak birbirimizi öldürdük, vurduk. Başkaları istedi diye savaşıyoruz birbirimizle. Kürtler artık akıllansın, savaşmasınlar birbirleriyle. Eskiden dağlara çıkardık, yamaçlara giderdik, odun toplardık, guyişk toplardık, sumak toplardık, öyle bakardık çocuklarımıza. Şimdi korkuyoruz dağlara gitmeye, gidemiyoruz. Bazıları gidip izin alıyor hükümetten ya da başkalarından, biz düşmanımızdan dağlarımıza gitmek için izin istemeyeceğiz. Korkuyoruz savaş çıkacak diye ama korkmuyoruz başkasından. Boğazına kadar dolmuş bu halk, bıkmışlar. Gazeteciler bile tutuklanıyor, güya onların haber yazma özgürlüğü falan filan var ama Güney Kürdistan’da böyle bir şey kalmıyor. Kaç kişi kaçırıldı Duhok’tan, nasıl olacak şimdi?"

'TÜRKİYE'Yİ BURADA İSTEMİYORUZ'

Farklı partileri destekleyen birçok ailenin olduğunu dile getiren Güney Kürdistanlılar, şunları belirtti:

"Bir evde birçok partili var, bazıları KDP siyasetini destekler, bazıları YNK, ya da Goran Hareketini destekler, bazıları da PKK'nin siyasetini destekler. Ama sonuçta hepsi Kürttür. Ulusal duygular var. Serêkaniyê savaşında vücudu yanan küçük bir çocuk vardı, onu televizyonda gördüğümüzde ben ve eşim saatlerce ağladık, nedir bu Kürtlerin kaderi, neden böyle dedik... Bizi birbirimize bağlayan ulusal duygular dışında o kadar şey var, nasıl kavga edeceğiz, nasıl savaşacağız? Bu gençler yıllardır bu dağlarda, ben şimdi nasıl silah alıp vuracağım onu! Ekmeklerini yedik, sularını içtik. Savaş istemiyoruz, Türkiye gitsin, nerede savaş yapıyorsa yapsın, istemiyoruz onu Kürdistan'da."