Güney Kürdistan’da işgale karşı imza kampanyası

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki askeri varlığı ve işgal saldırılarına karşı sanal ağlarda imza kampanyası başlatıldı.

Türk işgal saldırılarına karşı 8 Mayıs günü sanal ağlarda bir imza kampanyası başlatıldı.

Son 48 saat içerisinde 500’ü aşkın imza toplandı. Kampanyaya gazeteciler, yazarlar, hukukçular, öğretmenler, akademisyenler ve siyasi gözlemcilerin de aralarında olduğu farklı kesimlerden katılımlar var. Çok sayıda siyasetçi ve Irak parlamenterinin de kampanyaya katılacağı belirtiliyor.

Kampanya metninde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD Başkanı Joe Biden, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Bakanlar Konseyi Başkanı Muhammed Halbusi, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Arap Birliği Başkanı Ahmed Ebugeyt, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanı Rêwaz Fayiq’e çağrılar yapılıyor.

Metinde, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın sınır bölgelerinde “geniş bir saldırı” başlattığı belirtilerek, şunlar ifade edildi: “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın söylediğine göre amaç PKK’yi ortadan kaldırmak. Ama gerçekte bu Güney Kürdistan’ı işgal etme girişimidir. Türkiye devleti 1983 yılından bu yana aynı bahaneyle Güney Kürdistan topraklarına saldırıyor. Bu saldırılarda sadece sivil halk zarar görüyor. Bu saldırı, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın genelinde sükûnete, siyasi ve ekonomik duruma olumsuz etkide bulunuyor.”