Hakkari'de bir Kürt genci infaz edildi!

Türk rejimine bağlı askerlerin Hakkari'nin Derecik ilçesinde 16 yaşındaki bir Kürt gencini infaz ettiği bildirildi.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde Yeşilova’dan(İsyan) eski köyleri Anadağ’a (Bêruh) palamut toplamak ve piknik yapmak için giden 3 gencin saat 15.00 sıralarında saldırıya uğradığı öğrenildi.

Askerlerin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Özcan Erbaş'ın sırtından vurularak yaralandığı bildirildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre gencin amcası Sabri Erbaş olaya ilişkin şunları söyledi: “Anadağ’a 3-4 kişi piknik yapmak ve palamut toplamak için gittiler. Oradayken askerler ateş açıyorlar. Mamreşan (Bağlıca) ve Gerdin karakollarından taranıyorlar. Bize haber verildikten sonra yaralanan yeğenimi almaya gittik. Askerler de biraz kavga ettik. Yaralıya dokunmamıza izin vermiyorlardı. Yardım bile etmiyorlardı. Ben sırtla yola taşıdım. Sırtına bir kurşun isabet etmişti. Otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdık."

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de Twitter hesabında infazı doğruladı. Dede, “Yine bir Kürt genci yine vicdansızca bir infaz" dedi.

Erbaş'ın asker kurşunu ile katledildiğini paylaşan Dede, "Biliyoruz yine cezasızlık zırhı ile korunmaya çalışılacak. Ama biz yüzyılda geçse hesabını soracağız" diye ekledi.