Halfeti'de operasyon ve gözaltılar sürüyor

Halfeti’de dün yaşanan çatışmanın ardından başlayan operasyonlar devam ederken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Halfeti’de dün yaşanan çatışmanın ardından bölgede başlatılan operasyon sürüyor. İlçenin Dergili, Sırataşlar, Kosarda, Kantarma mahallerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldükleri öğrenildi. Çatışmanın yaşandığı mahallede asker ablukasının devam ettiği ve kırsal arazide aramaların olduğu ve çatışmanın yaşandığı evin etrafı bariyerler ile kapatıldığı bildirildi.

Halfeti’nin Sırataşlar mahallesinde aralarında 31 Mart seçimlerinde HDP Halfeti Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Çiftçi’nin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Dünden bu yana gözaltına alınanların isimleri şöyle: Zeki Alakuş, Gazal Alakuş, Güler Alakuş, Mehmet Alakuş, Rabi Alakuş, Fahri Alakuş, Hanım Alakuş, Abdullah Çitçi, Abdullah Boğa, Kemal Şahin, soyadı öğrenilemeyen Erdal adlı kişi, Ahmet Korkmaz ve Mehmet Korkmaz. 

Basılan evler didik didik aranırken, evde bulunan elektronik eşyaların tümüne el konuldu. Gözaltına alınanlara işkence yapıldığı belirtildi. 

MAHALLE ASKER ABLUKASINDA

Çatışmanın yaşandığı Dergili mahallesinde asker ablukasının devam ettiği öğrenildi. Giriş çıkışların yasaklandığı mahallede bulunan halkın evlerinden çıkmalarına izin verilmediği vurgulandı. Çatışmanın yaşandığı evin etrafı bariyerlerle çevrildiği de bildirildi. Evin etrafında çekilen fotoğraflarda evin çatışmadan kaynaklı delik deşik olduğu ve yakıldığı da görülüyor. Ev tamamen kullanılmaz hale gelirken kimse yaklaştırılmıyor. Bölgeden gelen ses kayıtlarında gece boyunca çatışmanın aralıksız sürdüğü duyuluyor. 

İLÇEYE GİRİŞ ÇIKIŞLARDA ARAMALAR YAPILIYOR

İlçede asker ve polisin başlattığı operasyonun devam ettiği , ilçeye giriş çıkışların da kontrollü yapıldığı belirtildi. İlçe girişinde daha önce var olan kontrol noktası dışında köy girişleri, ilçe girişi ve eski Halfeti yoluna kontrol noktaları kurulduğu, buradan yayan geçenler ile araçların durdurularak içindekilerin üstleri aranıp kimlik kontrolleri yapılıyor.

Çatışmadan nedeniyle dün Bozova ilçesinde yapılan ev baskılarında gözaltına alınan Sinan Yıldırım, Celal Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Uğur Yıldırım, Kenan Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Mustafa  Yıldırım, Abdullah Yıldırım, Müslüm Yıldırım, Cindi Zincirkıran, Emin Zincirkıran, Ali Zincirkıran, Halil Zincirkıran, Tacettin Gül, Feyzullah Gül ve Sabri Gül adlı yurttaşlar jandarma ve emniyette tutulmaya devam ediyor.