HALKLARIN DİRENİŞİ 5. GÜNÜNDE

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısına karşı halkların tarihi direnişi artarak devam ediyor.

02:29

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye’de sivillere yönelik soykırım saldırılarını sürdürüyor. Dirbêsiyê’nin Çetelê köyüne işgalciler tarafından yapılan topçu saldırısında Îzedîn Mehmûd El Yûsif adlı sivil, evine düşen top mermisinden dolayı ağır yaralandı. Yaralanan Yûsif, Hesekê’de tedavi altına alındı.

00:42

Almanya’nın Münih, Viyana ve Marburg ile Portekiz'in Coimbra kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

23:28

Türk devletinin bugün Serêkaniyê’ye düzenlediği hava saldırısında yaralananlardan 11 kişinin ismi daha netleşti. Yaralılar arasında Stêrk TV çalışanları da bulunuyor.

23:14

Almanya’nın başkenti Berlin ile Hamburg kentinde alanlara çıkan binlere kişi Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

22:43

İşgalci Türk ordusu Serêkaniyê'de sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Şu saatlerde bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

22:31

İç Güvenlik Güçleri, Dirbêsiyê-Qîrewan karayolunun 7’inci kilometresinde gerçekleştirdiği bir operasyonda 3 kişilik bir DAİŞ hücresini yakaladı.

22:30

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyonuna dair açıklama yapan Rusya, "Suriye çözüm sürecine dâhil olan tüm tarafları ülkenin kuzeydoğusundaki insani felaketi önlemeye çağırıyoruz" dedi. 

22:19

İşgalci türk ordusu yaralılara yetişmek için hareket halinde olan bir sağlık ekibi aracını hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var.

21:53

Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi Suriye hükümetinin sınır güvenliği görevini yerine getirmesi için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

21:22

Almanya’nın Stuttgart, İtalya’nın başkenti Roma ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıkarak Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

21:22

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve sivilleri hedef alan saldırıları sürüyor. Tabqa ve Reqa’da alanlara çıkan binler, uluslararası kamuoyunun katliamlar karşısındaki sessizliği protesto etti.

21:20

Şehit düşen oğlu gazeteci Seed Ehmed’in cenazesini Til Temir hastanesinden alan Şêxmûs Ehmed, “Gerçekleri, katliamları haykıran gözlerini kendi ellerimle kapattım” dedi.

21:07

İşgalci Türk ordusunun Cizre'den Serêkaniyê'ye giden konvoyu bombalayarak sivilleri katletmesi İsveç'in başkenti Stockholm ve Helsingborg kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

20:49

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile bugün Serêkaniyê’de gerçekleştirdiği katliamı protesto eden Kürdistanlılar ve dostları, Fransa’nın hava sahasının kapatılması için harekete geçmesi çağrısı yaptı.

20:42

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Avrupa Birliği çerçevesinde Türkiye’ye silah satışının en hızlı şekilde durdurulmasını istedi.

 

20:24

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türk işgal saldırılarının “katlanılmaz bir insani durum yaratma” ve “DAİŞ’in yeniden ortaya çıkmasına yardım etme” riski taşıdığını belirtti.

20:23

 

19:35

Almanya’nın Köln, Düsseldorf ve Freiburg ile İtalya’nın Prato ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları ile Serêkaniyê’de yaptığı sivil katliam protesto edildi.

19:25

KUZEY DOĞU SURİYE'DE İNTERNETLER KESİLDİ

Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları ve sivil katliamlar devam ederken, bölgedeki internet hatları kesildi.  Son bir saattir bölgedeki işgali an be an veren Hawar Ajansı'nın yayınları dururken, ANF muhabirleri de haber geçemiyor.

18:55

 

18:54

Türk devletine bağlı çeteler tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef, parti üyesi Ferhad Remedan ile Onur Direnişi’nde şehit düşen 4 QSD savaşçısı, Dêrik’te düzenlenen kitlesel tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

18:49

Türk devletinin Serêkaniyê’de gerçekleştiridiği sivil katliam, Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen bir sivil itaatsizlik eylemi ile protesto edildi.

18:46

 

18:45

Siviller Koalisyon'un işbirliği ile katledildiler

Muhabirimiz Ersin Çaksu, Serêkaniyê'de işgalci Türk devletinin sivil katliam yaptığı noktada olaya ilişkin önemli ayrıntıları anlattı.  Çaksu şunları söyledi:

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivil halk direnişi sahiplenmek ve işgale karşı çıkmak için Serêkaniyê'ye gelmişti. Bu konvoyun sivillere ait olduğunu herkes biliyordu. Önemli bir detay daha var, Hesekê ve Til Temir bölgesinde Koalisyon'un keşif uçaklarının da hareketliliği vardı. Bu da Türk devleti ve koalisyon güçlerinin işbirlikçiliğini gösteriyor. Dünya'yı DAİŞ vahşetinden kurtaranların aileleri bugün burada katledildiler. Fransa'da, Almanya'da, Amerika'da, Britanya'da katliamlar yapan DAİŞ çeteleri QSD savaşçıları tarafından yenilgiye uğratıldı, bugün o devletlerin işbirliği sonucu QSD savaşçılarının aileleri Türk devleti tarafından katledildi."

18:36

Türk devletinin Serêkaniyê’de gerçekleştiridiği sivil katliam, Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen bir sivil itaatsizlik eylemi ile protesto edildi.

17:58

 

17:57

Serêkaniyê’deki sivil katliamına ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, Türk devletinin dünyanın gözleri önünde bölge halklarını etnik soykırımdan geçirmek istediğini belirtti.

17:32

 

17:29

TJK-E: Faşist Türk devleti ve çeteleri Rojava'da bütün dünyanın gözü önünde  büyük bir katliam ve soykırım gercekleştirmektedir. Bu katliama karşı kadınlar, gençler,  Kürt halkının dostları acil harekete geçmeli ve hayatı durdurmalıdır.  Halkımızı soykırımdan geçirmek isteyen faşist Türk devletine ve ortaklarına karşı yapacağımız her türlü eylem meşrudur. Herkes yaşadıgü yerde sokaklara dökülmeli, sesini tüm dünyaya duyurmalıdır.  Gün mücadeleyi büyütme günüdür. Rojava onurdur. 

 

17:21

Amerikalı-Ermeni ünlü pop şarkıcısı Cher: Türk askerleri hala kana susamışlar.

17:20

İşgalci Türk ordusunun Serêkaniyê’deki sivil katliamında yaralananlar Qamişlo, Hesekê, Til Temir ve Amûdê’de bulunan hastanelerde tedavi altına alındı. Heyva Sor a Kurd, bölge halkına en yakın hastaneye giderek kan bağışında bulunması için çağrıda bulundu.

 

17:06

Türk devletinin sivil katliamı yaptığı Serêkaniyê'den görüntüler...

 

17:05

Sivil katliamın yapıldığı Serêkaniyê'den görüntüler

 

17:03

Kürdistan Halk İnisiyatifi, “Halkımızı soykırımdan geçiren barbar Türk devlete karşı yapacağımız her türlü eylem meşrudur ve ant içiyoruz ki bunu Türkiye metropollerinde gerçekleştireceğiz. Ya barbarlığınıza son vereceksiniz ya da Türkiye'nin her tarafını cehenneme çevireceğiz. Halkımıza yaşama hakkını tanımayanlar da yaşamayacaklardır” diye ekledi.

17:03

Kürdistan Halk İnisiyatifi, “Barbar Türk devletinin Rojava'da gerçekleştirdiği katliamla hedeflediği soykırım konseptine kaşı bizler de Kürdistan Halk İnisiyatifi olarak Türkiye'nin her tarafında ‘artık her şey mubah’tır diyerek harekete geçiyoruz” dedi.

16:55

Türk Ordusu Girê Legê’nin Qestebanê köyünü toplarla bombalıyor.

16:54

 

16:53

QSD Basın Merkezi, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik Türk ordusu ve çetelerinin işgal saldırılarında şehit düşen savaşçıların kimliklerini açıkladı.

16:51

Avrupa başta olmak üzere, dünyanın her tarafında Türk devletinin sivil katliamlarını protesto etmek için yüzbinler alanlara akıyor....

16:51

KCDK-E, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarında Serêkaniyê’de sivilleri katletmesine karşı her kesi an itibariyle sokaklara, alanlara çıkmaya çağırdı.

 

16:46

Türk devletinin düzenlediği saldırıda yaralananlar Hesekê'de hastaneye kaldırıldı.

 SİVİL KATLİAMINDAN KARELER

 

16:30

Serêkaniyê'ye yönelik  işgalci Türk ordusunun hava saldırısında haber takibi yapan Hawar haber ajansı muhabiri Seed Ehmed şehit düştü. Muhabirimiz Ersin Çaksu, gazeteciler Mehmet Ekinci, Bircan Yıldız, Ersin Çaksu ve Rojbin Ekin de yaralandı.

16:12

Türk ordusunun Serêkaniyê'ye yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin ilk alınan bilgilere göre, 11 sivil şehit düşerken, 74 sivil de yaralandı.

15:54

SİVİL KATLİAMDAN GÖRÜNTÜLER

 

15:34

Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabiri Mehmet Ekinci, Serêkaniyê’de yaralandı. 

15:27

 

15:25

İşgalci Türk devletinin bombardımanı devam ediyor. Bu nedenle yaralılara müdahale edilemiyor. 

15:17

 

15:12

SİVİL KATLİAM

 

14:54

Çok sayıda ölü ve yaralı var. Hava saldırısıyla vurulan konvoyda Fransız ve Brezilyalı gazetecilerde bulunuyor.

14:49

İşgalci Türk ordusu Cizre’den Serêkaniyê’ye giden konvoy vurdu.

14:38

İşgalci Türk ordusu bir kez daha Tirbespiyê ilçesinin köylerini vurdu. Türk ordusu ilçenin kuzeybatısındaki Til Şiîr köyünde bulunan tarihi bir tepeyi hedef aldı. Til Cihan köyüne de top atışları oldu.

14:24

Türk ordusunun Kobanê  yönelik dönük bombardımanında Cemîl Ehmed Ehmed (65) ve Rûhilat Yildiz (20) adlı siviller yaralandı.

14:23

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi: Eyn Îsa’da Türk devletinin işgal saldırılarını fırsat bilen 785 DAİŞ çetesi kaçtı.

14:01

 

14:01

İşgale karşı Hesekê’nin Til Temir ilçesinden yola çıkan yüzlerce kişi y şiddetli çatışmaların yaşandığı Serêkaniyê kentine ulaştı. Halk, Türk işgal saldırılarını kırana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

13:46

KCK: İşgalciler püskürtülene kadar direniş sürecek!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devleti ve tüm komplocuların yenilgiye uğratılacağını belirterek, “İşgalciler özgür ve demokratik yaşamın kurulduğu Kuzey-Doğu Suriye topraklarından tümden atılana kadar direniş sürdürülecektir” dedi.

13:45

DAİŞ'li çetelerin tutulduğu Eyn İsa cezaevinin bombalandığı anın görüntüleri

 

13:40

GIRÊ SPÎ:

İki köy işgalcilerin elinden kurtarıldı. Kent ve çevresi bir keşif uçağının da gözetiminde aralıksı bir şekilde savaş uçakları ve top atışları ile bombalandı.  Kent genelinde çatışmalar devam ediyor.  11 Ekim’de 6 yoldaşımız hava bir hava saldırısı sonucu şehit düştü.  Çeteler uluslararası yol üzerinde Hevrin Xelef ve bir yoldaşını şehit etti.  Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine bölge çetelerden temizlendi. Ayrıca kentin iki tarafında güçlerimizin düzenlediği eylemlerde 3 çete mensubu ile bir  suikast eyleminde bir asker öldürüldü.  Mebruka’ya düzenlenen hava saldırısında 3 Asayiş üyesi şehit düştü ve biri yaralandı.  3 Asayiş üyesi ile de bağlantımız koptu. Başka bir noktadaki hava saldırılarında bir Asayiş üyesi daha şehit düştü. 

Toplamda direniş savaşında 87 çete mensubu öldürüldü, 32’si yaralandı. 

31 savaşçımız şehit düştü ve 36’sı yaralandı. 

Ayrıca Hevrin  Xelef dahil 4 sivil şehit düştü.

13:40

KOBANÊ: 

Düşman bir üsten yapılan saldırılara yanıt olarak savaşçılarımız Qultepe karşısındaki bir üssü imha etti.  Recm El Hilwa köyünde bir savaşçımız yaralandı. 

13:39

HESEKÊ: 

İşgalci saldırılarla birlikte uyuyan hücrelerin saldırıları da tırmandı. Bomba yüklü bir araç DAİŞ’li çete mensuplarının tutuklu olduğu Xuweran mahallesindeki cezaevi kapısı yakınında patladı. 

13:39

DÊRIK: 

Savaşçılarımızın Babil köyünde işgalcilere verdiği karşılık sırasında ağır bir silah imha edildi.  Ayrıca işgalci ordunun saldırılarında bir sivil hayatını kaybetti. 

13:39

QAMIŞLO : 

Qamişlo’ya yönelik top atışları dördüncü gün de devam etti. Saldırılar sonucunda halk parkında bir sivil şehit düştü. 

13:38

AMÛDÊ: 

İşgalci ordu Dirbêsiyê kentini top atışına tuttu. Savaşçılarımız ile çeteler arasında çatışmalar yaşandı ve işgalci 5 çete mensubu öldürüldü, 3’ü yaralandı. 

13:38

SERÊKANIYÊ:

Sabah erken saatlerden itibaren işgalci Türk ordusu savaş uçakları ve top atışları ile Zorava ve Sina mahallesine saldırdı.  Kentteki ilköğretim okulunda çatışma çıktı ve savaşçılarımızın karşılık vermesiyle saldırı kırıldı. İşgalci ordunun kentin batısındaki mahalleye girme ve Til Temir yolunu kesme girişimleri boşa çıkarıldı. Ayrıca kentin geneline yönelik havadan uçaklarla ve karardan top atışları ile bombardıman yapıldı.  Yaşanan çatışmalarda işgalci orduya bağlı 78 çete mensubu öldürüldü, 29’u yaralandı, 7 BMB ve 2 doçka monteli araç imha edildi. Bu çatışmalarda 22 savaşçımız şehit düştü, 37’ü yaralandı. 

13:37

QSD Basın Merkezi, Serêkaniyê, Amûde, Qamişlo, Dêrik, Hesekê, Kobanê ve Girê Spî bölgelerinde yaşanan çatışmalar ve bombardımanlara ilişkin yeni bir bilanço yayınladı.

13:28

Türk ordusunun Serêkaniyê'nin sınır hattından bazı evleri işgal etmesi sonrası dün gece bölgeyi işgalcilerden temizleyen QSD savaşçıları, Türk ordusunun eline düşmemek için evlerinin bodrumlarına sığınan yaklaşık 20 sivil kurtarıldı.

12:46

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YJK), Türk işgaline karşı Rojava’yı savunmaya hazır olduklarını açıkladı.

 

 

12:42

 

12:34

Türk devletinin işgal saldırılarından yararlanan DAİŞ çeteleri, Eyn İsa kampında isyan başlattı. ANF’nin bölgeden aldığı bilgilere göre kamptan 895 çete mensubu kaçtı. 

12:27

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Bîloniye ve Eyn Deqne köylerini ağır silahlarla bombalıyor. Onlarca top köye isabet etti.

12:17

Gêri Spî'den Sterk TV muhabiri Ciwana Cuma'nın kameralarına yansıyanlar

 

12:05

İtalya’nın Bolzano ve Rovigo kentlerinde Cumartesi günü Türk işgal saldırıları protesto edildi. Yapılan yürüyüşlerde, Türk devletini kınayan pankartlar taşınırken sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.  

11:57

Özgür Kadınlar Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Türk devletinin desteğindeki çete grupları tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i andı.

11:50

Qamişlo kentinden yüzlerce kişi direniş sloganları atarak Türk işgaline karşı Serêkaniyê’ye gidiyor.

11:46

 

11:39

Bölgedeki kaynaklar, Eyn İsa'da DAİŞ'lilerin kaldığı cezaevinde isyan çıktığını, çetelerin hapishaneyi yaktığı ve kaçtıklarını belirtiyor.
 

11:36

Aydınlardan Rojava ile küresel dayanışma

Dünya çapında tanınmış aydınların aralarında olduğu yüzlerce aydın ve kolektif Türk devletinin işgal saldırıları altındaki Rojava ile dayanışma çağrısında bulundu.

11:31

İzmir Çiğli’de Mücadele Birliği Platformu, "Kürdistan'da direnen halklar kazanacak” pankartı astı, yazılamalar yaptı. İstanbul Karaköy ve Kadıköy’de de “İşgale karşı sınıf savaşını yükseltelim” şiarıyla stickerlar yapıldı.

11:03

 

11:01

QSD savaşçıları Serêkaniyê’nin sanayi bölgesinde yaşanan çatışmalarda işgalci Türk ordusu ve çetelerine ait çok sayıda askeri araç ve iş makinesini imha etti.

10:59

Özerk Yönetim: Kaçan DAİŞ’liler için çağrı

Eyn Îsa’daki kamptan kaçan DAİŞ’li çeteler için acil çağrı yapan Özerk Yönetim: BM Güvenlik Konseyi’nde yer alan tüm devletler, DAİŞ’e karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon, Arap Birliği, Avrupa Birliği ve tüm insan hakları örgütleri bir krizin yaşanmaması için acil müdahalede bulunulmalı.

10:46

Serêkaniyê’nin sanayi bölgesinde QSD güçleri ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında  şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  Çatışmalarda 7 işgalci çete öldürüldü, 1 panzer tipi zırhlı araç imha edildi.  Yine Til Xilef beldesi, Miçê mezrası ve M4 yolu kavşağında şiddetli çatışmaların yaşanırken, Til Xelef'te çetelere ait bir drone düşürüldü.

10:31

DAİŞ çeteleri tarafından vahşi bir şekilde katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i anan YPJ Genel Komutanlığı: Kuzey ve Doğu Suriye halkının öncüsü Hevrin’in şehadetine cevabımız direnişi büyütmek ve zafer elde etmek olacaktır.

10:30

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Diego kasabasında, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı bir protesto eylemi gerçekleşti. Federal Building önündeki eyleme Kürtler ve dostları katıldı. Bu Pazar günü de yerel saatle 12.00’de Los Angeles’teki Türk konsolosluğu önünde bir protesto eylemi öngörülüyor. 
 

 

10:26

İşgalci Türk devleti, Karkamış üzerinden Cerablus'a taşıdığı seyyar köprü ile Fırat'ı aşıp Kobanê'nin batı köylerine girmek istiyor. 

 

10:24

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Eyn Îsa’daki göçmen ve mülteci kampını bombalamasının ardından yüz binlerce kişinin yaşadığı kamp boşaltılmaya başlandı. Özerk Yönetim konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bombardımanın ardından kampta kalan bazı DAİŞ çetelerinin ailelerinin kaçtığı ifade edildi.

10:10

Güney Kürdistanlı onlarca genç, yönünü direniş cephelerine verdi.  RojNews’in haberine göre Şêladizê, Zaxo, Süleymaniye, Duhok, Germiyan, Kerkük ve Hewlêr’den onlarca genç, Türk işgaline karşı direnişte yer almak için Rojava’ya geçti. Aynı kaynağa göre, çok sayıda genç daha seferberliğe katılmaya hazırlanıyor. 

10:01

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Dirbêsiyê-Hesekê arasındaki Til Bêder köyünü vurdu. Bombardıman sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

10:00

Rusya’nın Saratov kentine bağlı Timonye bölgesinde yaşayan Kürtler, Türk devletinin Rojava’ya işgalci saldırıları protesto etti. Eylemde konuşan Timoniye Halk Meclisi Üyesi İsmail Yusubov, “Türk devleti Rojava’da savaş suçu işliyor. Uluslararası hukuk işlenen bu savaş suçuna karşı sessiz. Başta Rusya olmak üzere uluslararası güçler, Türk devletine katliamlara son vermesi için baskı uygulamalıdır” dedi. 

09:49

Girê Spi'den Sterk TV muhabiri Ciwana Cuma'nın kameralarına yansıyanlar.

 

 

09:41

Kolombiyalı yerli halkların temsilcileri, Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını sert bir dille kınayarak, Türkiye’yi Rojava'dan çıkmaya çağırdı.

09:38

Eyn İsa'da göçmenin yaşadığı kamp ve DAİŞ'li ailelerin tutulduğu kapma ulaşmak isteyen İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, püskkürtüldü.

09:20

Serêkaniyê cephesinden kameralarımıza yansıyanlar

Muhabirimiz Ersin Çaksu, yoğun çatışmaların yaşandığı Serêkaniyê’den bildiriyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten Çaksu, QSD savaşçılarının tüm saldırıları kırdığını, işgalcilere ağır kayıplar verdirdiğini kaydetti. Çaksu, savaşçıların yüksek moralle savaştıklarını söyledi. İşte Kameralarımıza yansıyanlar.

 

09:09

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde 20’yi aşkın parti, Türk işgal saldırılarına karşı yerel saatle 11.00’de Kürdistan Emerkçiler Partisi (Hizba Zehmetkêşan) binasında bir araya gelecek. 

09:08

Güney Kürdistan’ın Şêladizê bölgesinde, bugün saat 11.00’den itibaren Rojava için kan bağışında bulunmak üzere Kan Bankası kampanyası başlatılacak. 

08:57

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları  Eyn Îsa’da bulunan binlerce göçmenin yaşadığı kampı savaş uçakları ve toplarla bombalıyor.

08:34

Murat Karayılan: Herkes AKP-MHP faşizminin bu alçakça ve namertçe işgaline karşı durmalı, kutlu direnişi sahiplenerek direnişi büyütmelidir. Şimdi böyle bir sürecin geliştiğini görüyoruz. Bu yüzden gelecek günler ve zafer halkların olacaktır. Kaybeden ve yenilen faşist Türk devleti olacaktır.

08:33

Murat Karayılan: Tüm gerilla güçlerimiz bu temelde süreci doğru okumalı, yalancı, iki yüzlü, barbar, namert ve kalleş bu düşmana gereken cevabı vermelidir. Bize düşen görev budur.

08:32

Murat Karayılan: Tüm Kürdistan özgürlük gerillaları bu olağanüstü süreci takip ediyordur. Bu dönemde cesaret ve yaratıcılıkta olağanüstü yaklaşımlara ihtiyaç vardır. Kürdistan özgürlük gerillaları olan HPG ve YJA-STAR’ın bu tarihi dönemde üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirip rolünü oynayacaklarını düşünüyorum.

08:30

Murat Karayılan: Gençler hem dağlara çıkmalı, hem de sokakları halk serhildanlarının savaş meydanı haline getirmelidir. Halkımızdan, kadınlardan, gençlerimizden beklenen budur. İyi bilmeliyiz ki, bugün Cenga Rojava Direnişi’ne sahip çıkmak ulusal, ahlaki, vicdani ve en insani görevimizdir, boynumuzun borcudur.

08:29

Murat Karayılan: Kuzey Kürdistan halkımız ve gençlerimiz bu tarihi süreçte sadece izlemekle yetinmemeli ve tarihin onlardan beklediği rolü oynamalıdır. Bunun için hiç kimseden bir şey beklememeli, kendileri inisiyatif kullanmalı, mutlaka yeni çıkışlar yapmalıdır ve yapacaklarına olan inancım da tamdır.

08:27

Murat Karayılan: Kuzey Kürdistan halkı da bu süreçte üzerine düşen rolü oynamalıdır. Kuzey Kürdistan'da da başta Amed ve Botan olmak üzere herkes üzerine düşen sorumlulukla davranmalıdır. Halkımız üzerinde yoğun bir polis baskısı olduğunu biliyoruz. Fakat hepimiz bilmeliyiz ki; artık bıçak gelip kemiğe dayanmıştır, söyleyecek söz kalmamıştır ve gün pratik günüdür. Bunun için herkes polisin çıkardığı engelleri aşmalı ve harekete geçmelidir.

08:26

Murat Karayılan: Kürdistan’ın tüm parçalarındaki ve yurtdışındaki gelişmeler göstermektedir ki; Kuzey Kürdistan’daki, Güney Kürdistan'daki ve Doğu Kürdistan'daki hem halkımız ve hem de siyasetçiler bu hakikatin farkındadırlar ve bu yüzden çok yüksek bir ulusal birlik ruhu gelişmiştir. Ulusal birlik ruhunun bu denli gelişmesini hürmetle karşılıyoruz ve hiç kuşkusuz biz de bunun bir parçasıyız. Bu uğurda bizden ne istenirse yapmaya hazırız.

08:25

Murat Karayılan: Bu savaş sadece Rojava’nın ve Kuzey-Doğu Suriye halklarının değildir. Sömürgeci soykırımcı faşist Türk devletinin barbarlığına karşı Kürt ve Arap halkları öncülüğünde Türk halkı dahil tüm bölge halklarının varlığını ve özgürlüğünü koruma savaşıdır. AKP-MHP faşizmine, DAİŞ ve El Nusra çetelerinin vahşetine karşı tüm insanlık onuru için sergilenen büyük bir direniştir.

08:17

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Girê Spi'ye direnişe sahip çıkmak için giden halkı hedef alıyor.

08:13

Murat Karayılan: Halkımız bu yüzden hiç korkmamalı ve herkes kendi yerinde kalmalıdır. Bu, çok ama çok önemlidir ve stratejiktir. Çünkü düşmanın esas taktiği bu temeldedir ve bu şekilde boşa çıkarılmalıdır. Bilmeliyiz ki, düşman yoğun teknik vuruşlarla ve psikolojik savaşla halkımızı göçertmek ve oraları boşaltmak istiyor. Herkes bu gerçeği bilerek davranmalı, düşmanın psikolojik savaşına karşı duyarlı ve uyanık olmalıdır.

08:12

Murat Karayılan: Düşmanın temel taktiği insanların oradan göç etmesini sağlamak ve şehirleri boşaltmaktır. Bunun için de köylerin ve şehirlerin etrafına vurarak halkı korkutma ve göçertme taktiği uygulamaktadır.

08:12

Murat Karayılan: Rojava halkımız büyük bir direniş içerisindedir. Kuşkusuz bu düzeyde bir direnişi sergilemek kolay değildir. Bu direnişi yürekten hissediyor ve yaşıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi; her daim halkımızın yanındayız. Her direnişin zorlukları ve bedelleri vardır. Halkımız da böyle bir direniş sürecinden geçmektedir. 4 gündür çok büyük ve kutsal bir direniş sürüyor. Orada tarih yeniden yazılıyor.

08:11

Murat Karayılan: İşgalci Türk devleti ve soykırımcı faşistler halkımız üzerinde, Kuzey-Doğu Suriye halkları üzerinde vahşet uygulayıp pervasızca saldırılar geliştiriyorlar, şehadetler yaşanıyor, büyük bir fedakârlık örneği gösteriliyor ve halkımızın yükü ağırdır. Ama diğer yandan karşımızda kendi içinde çok ciddi sorunlar yaşayan, krizlerle boğuşan ve dünyada tek başına kalmış olan bir düşman var. İnanıyoruz ki, bu gerçekler Kürdistan Özgürlük Mücadelesini zafere götürecektir. Cenga Rojava Direnişi’nde kazanacak olan soykırımcı Türk faşistleri değil, Kürt halkı ve tüm bölge halkları olacaktır.

08:06

Murat Karayılan: Şimdi bu koalisyon güçleri açıklamalarında bu işgale karşı olduklarını belirtmekteler. Eğer gerçekten de bu işgale karşılarsa o zaman Kuzey-Doğu Suriye hava sahasını Türk devletine kapatsınlar. Bunu yapabilirler, çünkü onların denetimindedir. Eğer bunu yaparlarsa hem savaşta bir denge gelişir hem de T.C. devleti sivillere karşı yürüttüğü vahşeti hava saldırılarıyla yürütemez duruma gelir. Bunu yapmazlarsa, demek ki bu güçler samimi değildir, iki yüzlüdür.

08:05

Murat Karayılan: Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük başlatılan saldırıyı sömürgeci Türk ordusu, El Nusra çeteleri, DAİŞ ve El Kaide artığı çeteler kol kola vererek gerçekleştirmektedirler. Bu saldırıyı esasen DAİŞ’i yok olmaktan kurtarmak için yapmaktadırlar. Bu çerçevede ele aldığımızda aslında tüm insanlığa karşı gerçekleştirilen bir saldırıdır.

08:05

Murat Karayılan: Çok tarihsel bir dönemden geçmekteyiz. İşgalci Türk devleti tüm dünyanın gözleri önünde Kuzey-Doğu Suriye topraklarında vahşi ve barbarca soykırımcı siyasetini uygulamaktadır. Çok dengesiz ve orantısız bir savaş yürütmektedir. Bir tarafta şerefi, onuru, varlığı ve özgürlüğü için sadece ellerindeki silahlarla direnmekte olan Kuzey-Doğu Suriye halkı, diğer tarafta ise elinde çağın gelişkin teknikleri bulunan barbar bir devlet vardır. Böylesine adaletsiz bir savaş vardır. Savaş sadece orantısız ve adaletsizce yürütülmüyor, aynı zamanda sömürgeci Türk devleti Kuzey-Doğu Suriye halkına yani bütün topluma saldırarak bir soykırım uyguluyor.

07:52

Karayılan: Cenga Rojava Direnişi kazanacak!

Halk Savunma Merkezi Karargâh Komutanı Murat Karayılan:  Herkes AKP-MHP faşizminin bu alçakça işgaline karşı durmalı, kutlu direnişi direnişi büyütmelidir. Gelecek günler ve zafer halkların olacaktır. Kaybeden ve yenilen faşist Türk devleti olacaktır. Cenga Rojava Direnişi kazanacaktır.

07:51

Türk ordusu ve çetelerinin Silûk’ta sağlık personellerini hedef almasının ardından QSD savaşçıları ile işgalciler arasında şiddetli çatışmaların yaşanıyor.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Girê Spi ile Silûk arasındaki yolda iki ambulansı hedef aldı, 2 sağlık personelini kaçırdı.

Serêkaniyê'de işgalci Türk ordusu ile QSD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar Sanayi bölgesinde yoğunlaşırken, QSD şsavaşçuları büyük direniş gösteriyor.