HBDH Milisleri’nden AKP yöneticisinin işyerine eylem

HBDH Milisleri, 16 Ocak günü Büyükçekmece’de Yediemin Otoparkı’nda park halindeki bir otobüs ve çekiciyi ateşe verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri şunları belirtti: “16 Ocak 2021 günü 23:00 sularında İstanbul Büyükçekmece’de Yediemin otoparkında park halinde bulunan bir otobüs ve çekici milis güçlerimizce ateşe verilmiştir. Söz konusu otopark ve Yediemin deposu iktidar tarafından yandaşlarına tesis edilerek ekonomik rant sağlanan bir AKP yöneticisine aittir.

Dün İstanbul Kadıköy’de Sami Babacan yoksul ve evsiz olduğu için sokakta donarak can verdi. Günlerdir onlarca insan işsizlikten, açlıktan ve yoksulluktan intihar ederek yaşamına son veriyor. Sokaklar yoksullar ve ezilenler için buz keserken, Erdoğan kendisine iki yeni saray daha yaptırıyor, beşli çetesine milyar dolarlık ihaleler veriyor, yandaşlarına hanlar, otoparklar, araziler dağıtıyor. Onların sarayları bizden çaldıklarıyla ısınıyor. Bu düzende onların sofralarına ejder meyveleri, işçilerin sofrasına böcekli çorbalar düşüyor.

HBDH’ın sokaklarda yaktığı ateş ezilenler ve emekçiler için buz kesen sokakları ısıtarak bu düzenden kurtuluşun yolunu açıyor. Yoksullar evinde soba dahi yakamıyor ve soğuktan donarak ölüyor ise, o yakılamayan sobanın ateşi, saray faşizmi ve destekçileri için cehennem ateşi olacak ve saraylarına düşecektir.

‘Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız’ devrimci seferberlik hamlemiz zevk-i sefa içerisinde yaşayan bir avuç haraminin saltanatına son verecek, ezilenlerin, Türkiyeli işçi ve emekçilerin, Kürt halkının özgürce yaşadığı ve yönettiği bir coğrafyayı yaratma mücadelesidir.

Eğer bu ülkede milyonlar aç ve faşist zulüm altındaysa, patronlar ve iktidar içinde huzurlu tek bir alan kalmayacaktır.”