HDP önünde oturanlar yine saldırdı

Amed'de HDP binası önünde oturanlar, polis gözetiminde partililere saldırdı.

AKP-MHP iktidarının provokasyonuna alet olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü önünde oturanlar, HDP'lilere saldırdı. İl örgütünün basınında görevli olan Vedat Dağ ve il saymanı Tarık Mercan'a saldıranlar, daha önce de Dağ'a ve diğer HDP'lilere saldırmıştı.
Saldıranların başında bulunan Celil Begdaş, diğer aileleri de yanına alarak, Dağ ve Mercan'a il örgütüne giriş yaptıkları sırada saldırdı.
ANF'ye konuşan Dağ, polislerin saldırganları koruduğunu ifade ederek, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İLK SALDIRI DEĞİL

Bina önünde bekletilenler, parti binasına girip çıkan halka, daha önce de gazetecilere ve partililere yönelik fiziki ve sözlü saldırılarda bulunmuştu. HDP Kayapınar İlçe Kongresi'ni takip eden gazeteciler ile binaya girmek isteyen partililer, geçtiğimiz günlerde de ağır küfür ve provokatif saldırılarıyla bilinen Celil Begdaş adlı kişinin hakaretlerine maruz kalmıştı.
İl binasına girmek isteyen HDP Amed Milletvekili Semra Güzel’in danışmanı Kenan Canpolat ile parti üyeleri Kezban Kuday ve Afife Kartal da parti binası önünde bekletilenlerin sözlü hakaretlerine maruz kalmıştı. Polis, saldırıya uğrayanları gözaltına almıştı.
Saldırgan grup, yine il binasına girmek isteyen HDP İl yöneticisi Jale Okkan’a fiziki saldırıda bulunmuş, Yılmaz Dede ve Fevzi Akdemir’e de fiziki ve sözlü saldırıda bulunmuştu.