Gerilla Mazlum Doğan: Heftanin direnişi devam edecek

Zor koşullarda, büyük bir teknikle donanmış düşmana karşı savaştıklarını belirten gerilla Mazlum Doğan, Heftanin’de direnişin devam edeceğini söyledi.

Cenga Heftanin’de savaşan Mazlum Doğan, bu işgal operasyonunun ilerlemesine izin vermeyeceklerini belirtti.

ANF’ye konuşan gerilla Mazlum, Cenga Heftanin’de kullanılan tekniğe işaret ederek, zor koşullarda sürdürdüklerin direniş bir senesini doldurmak üzere olduğunu hatırlattı. HPG’nin yeniden yapılanması aşamasına de denk gelen bu saldırıya karşı yeni tarz ve taktikle savaştıklarını kaydeden Mazlum Doğan hem zor koşulara hem de bu kadar yoğun tekniğe rağmen direndiklerini vurguladı.

Heftanin’i sonuna kadar savunacaklarını belirten Mazlum Doğan, irade ve inançlarının güçlü, taktik ve tarzlarının zengin olduğunu söyledi. “Düşman bazı tepeler almış olabilir ama biz hep o tepelerin etrafında, arkasında, önünde olacağız” diyen Mazlum Doğan, düşmandan uzaklaşmayacaklarını ifade etti. Mazlum Doğan, şunları dile getirdi: “Düşman neredeyse biz hemen yakınında alacağız. Şimdiye kadar he böyle savaştık. Bu ceng uzun sürebilir, sürsün de. Düşman darbe vurmak için tetikteyiz. Bu işgal operasyonunun ilerlemesine izin vermeyeceğiz. Düşman amacına ulaşamayacak.”

YJA Star gerillalarının Cenga Heftanin’de büyük rol oynadığına dikkat çeken HPG gerillası Mazlum Doğan, “Kadın arkadaşlarda ortaya çıkan öncülük iradesi ve kararlık, bize hep moral ve güç verdi bu savaşta” dedi.