Heftanin'de intikam eylemi: 3 işgalci cezalandırıldı-YENİLENDİ

HPG, Heftanin’de 23 Mart’ta yaşanan çatışmada 3 gerillanın şehit düştüğünü açıkladı. HPG aynı alanda 25 Mart günü 3 gerillanın intikamı amacıyla gerçekleştirdiği eylemde, 3 işgalcinin cezalandırıldığını belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Güçlerimiz 23 Mart 2021 günü Heftanin bölgesine bağlı Bektorya alanındaki Koordine Tepesi’ndeki işgalcilere karşı iki koldan bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde yakın mesafeden düşmanla çatışmaya giren Mirza, Beritan ve Jinda yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

MİRZA YOLDAŞ, AGİT VE ZİLANLARIN İZİNDE YÜRÜDÜ

Faşist Türk devletinin göçertme ve köy yakma politikaları sonucu Türkiye metropollerine göç etmek zorunda kalan yurtsever Botan halkımız hiçbir zaman direnişinden ve değerlerinden vazgeçmeyerek işgalci devlete karşı onurlu mücadelenin sembolü olmuştur. Aslen Sêrt’in Dihê ilçesinin Memîra köyünde olan ve Mersin’de yurtsever bir ailede dünyaya gelen Mirza yoldaşımız, Kürt halkının faşizme karşı olan mücadelesine şahitlik etmiş ve genç yaşta devrimci mücadele içerisinde yer almıştır. Kürt halkını toprağından kopararak ve asimilasyon uygulamalarıyla kendi toplumsal gerçekliğinden uzaklaştırarak, Kürdistan’da hayalini kurduğu sömürü ve işgal planlarını gerçekleştirmeye çalışan sömürgeci Türk devletine karşı, halkımız onurlu bir direniş sergileyerek hiçbir zaman boyun eğmeden ağır bedeller vermeyi göze almış ve varlık mücadelesini bu temelde sürdürmüştür. Yurtsever Botan halkımız ve özelde de Dihê halkı her zaman Şanlı 15 Ağustos Atılım ruhuyla mücadele etmiş ve sömürgecilerin heveslerini kursağında bırakarak, mücadele ve direnişi yaşam biçimine dönüştürmüştür. Bu gelenekle büyüyen Mirza yoldaşımız, kahraman şehitlerimizin mirasını devralarak aynı direnişçi ruhla mücadele içerisinde olmuştur. Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisiyle kendisini donatarak ve her zaman Agitlerin ve Zilanların izinde yürümeyi esas alan Mirza yoldaşımız, işgalcilere karşı direnişte yetkinleşmiş, dönemin gerilla tarz ve taktiğinde ustalaşmış, iddia düzeyinde fedaileşmiş ve üstlendiği birçok devrimci başarıyla yerine getirmiştir. Apocu fedai militan duruş ve katılımıyla yoldaşların yoldaşı olmayı başaran örnek bir komutan olmuştur.

BERİTAN YOLDAŞ, HEFTANİN KAHRAMANI OLARAK ANILACAKTIR

Direnişin sembolü olan Kobanê kentinde yurtsever bir ailede dünyaya gelen Beritan yoldaşımız, Apocuların kahramanlık hikayeleriyle büyümüştür. Kadın ordulaşmamızın sembolü olan ölümsüz komutanımız Beritan yoldaşın boyun eğmez direnişçi kişiliğinden etkilenen yoldaşımız, Beritan ismini alarak özgürlük yürüyüşünü şehitlerin izinden iddiası ile yola çıkmıştır. Dürüst, özlü ve şehitlere bağlığıyla bilinen Beritan yoldaşımız, sürekli gelişim içerisinde olmayı kendisine esas almış ve işgalci Türk devletinin soykırım uygulamalarına karşı zengin gerilla tarz ve taktiğinde yetkinleşerek cevap olmuştur. İşgalcilere karşı Apocu fedai bir duruşun sahibi olan Beritan yoldaşımız, özgür Kürt kadınının ordulaşma düzeyini yetkince temsil etmiş, Beritanların ve Zilanların ruhuyla düşman üzerine gitmiş, bu ruhla mücadele ederken çatışarak yiğitçe şehadete ulaşmıştır. Beritan yoldaşımız Heftanin’de sergilediği militanlık örneği ve direnişçi kişiliği ile her daim ölümsüz Heftanin kahramanı olarak anılacaktır.

JİNDA YOLDAŞ, DÜŞMANA AMAN VERMEDİ

Aslen Mardinli olan Jinda yoldaşımız Urfa’da yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Faşist Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı asimilasyon politikalarını daha küçük yaşta fark eden Jinda yoldaşımız, asimilasyon ve soykırım politikalarına karşı mücadele için arayış içerisine girmiştir. Önder Apo’nun felsefesinden ve kadın özgürlük paradigmasından etkilenen Jinda yoldaşımız, tüm kadınlara dayatılan faşizme ve soykırım uygulamalarına karşı en etkili mücadelenin Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak cevap verileceğini görmüştür. Bu hakikat temelinde özgür bir Kürt kadını olup Kürt halkının özgürlük davasında onurlu bir militan olmak için 2016 yılında parti saflarına katılmıştır. İlk katılımın sürecinde Derik öz yönetim direnişinde yer alan Jinda yoldaşımız, işgalci Türk devletinin katliamcı yüzüne bizzat tanıklık etmiş ve gerilla alanlarına ulaşana kadar büyük zorluklarla yüz yüze kalmıştır. Jinda yoldaşımız büyük bir kararlılıkla tüm zorlukların üstesinden gelmiş ve işgalci Türk devletinden yaptığı katliamların intikamını almak için büyük bir çaba içerisinde olmuştur. Sade, dürüst ve duygu dolu kişiliği ile bilinen Jinda yoldaşımız, düşmana olan öfkesi ile her zaman hesap soran bir intikam militanı olmayı kendisine esas almıştır. İşgalcilere karşı yapılan her eylemde Apocu fedai tarzla düşmanın üzerine gitmiş ve özgür bir Kürt kadını olarak düşmana aman vermemiş, Heftanin’de girdiği çatışmada kahramanca savaşarak özgürlük yürüyüşünü şehadet ile taçlandırmıştır.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.

3 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

25 Mart günü Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanin bölgesinin Bektorya alanındaki Koordine Tepesi’ne konumlanan işgalciler özel bir silahla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde belirlenen hedef başarı ile vurulmuş, işgalcilerin mevzisi tümden imha olmuş ve mevzi içindeki 3 işgalci cezalandırılmıştır. Eylem sonrasında işgalciler Rusê köyü arazisini yoğun bir şekilde bombalamış, akşam saatlerinde de ölülerini alandan götürmüştür.

Bu eylem 23 Mart günü aynı alanda kahramanca şehadete ulaşan Mirza, Beritan ve Jinda yoldaşlarımızın intikamı için gerçekleştirilmiştir."