HPG, Mardin'de şehit düşen 2 gerillayı andı

Mardin şehitlerinin kimliklerini açıklayan HPG, “Baz ve Kawa yoldaşlarımız bir an olsun tereddüt etmeden, efsanevi bir direniş sergilemişler, sömürgeci orduya ağır darbeler vurmuşlardır” dedi.

HPG açıklaması şöyle:

“10 Haziran tarihli açıklamamızda 4 Haziran günü işgalci TC ordusunun Mardin’in Ömerli ilçesi kırsalında gerçekleştirdiği operasyon süresince Baz ve Kawa arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baz Mordem Tori
Adı Soyadı: Halil Yıldırım
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Hanife – Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Haziran 2020 / Mardin

 

Kod Adı: Kawa Doğan
Adı Soyadı: Serkan Tutak
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hasina – Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Haziran 2020 / Mardin

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, Kürdistan halkının özgürlük özlemlerini gerçekleştirmek adına, en zor koşullar altında destansı direnişler sergileyerek ölümsüzleşen kahramanlar tarihidir. Sömürgeci, faşist TC devletinin inkar ve imha politikaları karşısında onurlu duruş ve direnişin an be an sürdürülmesi tarihidir. Kürt halkının evlatları emperyalist sistemin kendilerine çizdiği sınırları, halkımıza reva gördükleri sömürge pozisyonunu asla kabul etmemiş ve yönlerini gerilla saflarına çevirerek, Rêber Apo’nun felsefi ışığında bir halkın tarihini yeniden yazmışlardır.  

PKK’nin, insanlık tarihinin en gelişkin hakikatini temsil eden yaşamının bir parçası olan Baz ve Kawa yoldaşlarımız 4 Haziran günü işgalci, faşist TC devletinin saldırısı sonucu ölümsüzlerimiz arasındaki onurlu yerlerini almışlardır. Baz ve Kawa yoldaşlarımız düşmanın yüzlerce asker ve yoğun teknikle üzerlerine gelmesine rağmen, bir an olsun tereddüt etmeden, efsanevi bir direniş sergilemişler, sömürgeci orduya ağır darbeler vurmuşlardır. Operasyon süresi içerisinde yaşanan çatışmalarda, Apocu - militan ruhun sarsılmaz direngenliği karşısında işgalci TC ordusu büyük bir hezimet yaşamış ve büyük kayıplar vermiştir.  Son ana kadar direnişten bir adım geri atmayan yoldaşlarımız, işgalci TC devletine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Direnişleriyle efsaneleşen yoldaşlarımız, işgalcilere karşı en net cevabı vermişlerdir.

Sömürgeci TC devleti, güdümündeki havuz medyası aracılığıyla gerçekleri karartamaya çalışsa da özgürlük gerillası karşısında tutunma şansı yoktur. Baz ve Kawa yoldaşlarımızın direnişi bu gerçekliği bir kez daha çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur. Özgürlük gerillası her koşul altında Kürt halkını ve Kürdistan’ın kutsal topraklarını korumaya devam edecek, militan ve fedai çizgisiyle işgalci güçlere gereken cevabı verecektir. 

Bu temelde, şehadete ulaşan Baz ve Mordem yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin onurlu direnişine sahip çıkarak, yoldaşlarımızın mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."