HSM: Apocu fedai gerilla çizgisi komployu mutlaka kıracaktır

HSM Karargah Komutanlığı: Komplonun 23. yılında Devrimci Halk Savaşı çizgisini daha yetkin uygulayarak komployu tümden parçalama ve Önder Apo ile fiziki buluşmayı gerçekleştirmek için görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Kürt halkına reva görülen soykırım cenderesini kırarak, halkımızı yok olmanın eşiğinden kurtararak özgürlük bilinci veren, ruh kazandıran, mücadele eden serhildan halkı haline getiren, umudun ve özgür yaşamın adı olan Önder Apo şahsında irademizi, kimliğimizi ve özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışan 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu 22. yıldönümünde şiddetle kınıyoruz. Uluslararası komploya karşı bedenlerini siper ederek Önderliğimiz etrafında ateşten çember olan “Güneşimizi Karartamazsınız!” şehitlerimiz şahsında, komploya karşı yürütülen 22 yıllık amansız mücadelede destanlar yaratan kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

15 Şubat 1925’te Şêx Saidlere karşı geliştirilen katliamdan, 15 Şubat 1999’da Önder Apo’ya karşı geliştirilen Uluslararası Komplo’suna kadar Kürt halkı bir asır boyunca soykırım bıçağı altında yaşamıştır. Ancak 15 Şubat 1999 Uluslararası Komplosu hem kapsamı, hem amaçları, hem de dahil olan güçler göz önüne alındığında geçmişte yapılan tüm katliam, zulüm ve soykırım uygulamalarını geride bırakan bir Kürt halkını imha etme saldırısıdır. Bu yüzden Kürt halkı ve dostları 15 Şubat’ı “Kara Gün” olarak hafızasına kazımış, asla kabul etmemiştir.

Önder Apo uluslararası hegemon güçlerin ve sömürgeci ulus-devletlerin komplo ile amaçladıklarını derin öngörüsüyle en erkenden tespit etmiştir. Önderliğimizin büyük sabrı, İmralı’daki eşsiz direnişi, halkımızın ve hareketimizin kahramanlık çizgisindeki mücadelesiyle bu komplo boşa çıkartılmıştır. Sadece komplo boşa çıkartılmamış, Önder Apo öncülüğündeki Kürdistan Özgürlük Hareketi 22 yıl boyunca sergilediği mücadele ile kendisini her anlamda büyütmüş, halkımız büyük kazanımlar elde etmiş, komplocu güçler bir bir yenilip düşerken, Apocu Hareket dünyadaki tüm özgürlükçü halkları etkisine alan bir kapsama kavuşmuştur. Apocu ruh, ideoloji ve çizgi temelinde geliştirdiğimiz Devrimci Halk Savaşımız stratejik ve taktiksel olarak kendini yenilemiş, savaş performansı ve demokratik modernite gerillacılığıyla önemli bir düzey kazanmıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası 15 Şubat Uluslararası Komplosu’na karşı duyduğu kin ve öfke ile komplonun 22. yılında Kürdistan’da büyük bir direniş ortaya koymuştur.

KOMPLONUN 23. YILINDA MÜCADELE DAHA DA BÜYÜYECEK

Ancak Uluslararası Komplo boşa çıkartılmış olsa da bu, komplonun tümden yenilgiye uğratıldığı anlamına gelmemektedir. Çünkü komplocu güçler dün olduğu gibi bugün de Kürt halkını soykırıma uğratma amacından vazgeçmemiştir. Komplocu güçler ve destekçileri her fırsatta farklı yol ve yöntemler geliştirerek halkımıza, halkımızın değerlerine ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne saldırarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tasfiye etmeye çalışmaktadır. Halkımız, dost halklar ve Hareketimiz komploya karşı geçen 22 yılda nasıl direnip destansı bir mücadele ortaya koydu ise, komplonun 23. yılında bu mücadelesini daha da büyütecek, “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi ile kesin sonuç alacak ve İmralı işkence sistemini parçalayarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacaktır.

Özgürlük Zamanı hamlesine Kürdistan’ın dört bir yanındaki direnişiyle öncülük eden Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın her bir savaşçısı ve komutanı, bu hamleyi başarıya ulaştırarak Uluslararası Komplo’yu tümden parçalayıp yenilgiye uğratmak için hiç tereddüt etmeden, Apocu yaşam çizgisinden asla taviz vermeden, büyük bir azim, inanç, kararlılık, istek ve fedai ruh ile dönem görevlerine sahip çıkacaktır.

Bu iddia ve kararlılıkla komplonun 23. yılında Devrimci Halk Savaşı çizgisini daha yetkin uygulayarak komployu ve Kürt soykırım cenderesini tümden parçalama ve Önder Apo ile fiziki buluşmayı gerçekleştirme inancıyla Kürdistan Özgürlük Gerillası’na düşen görev ver sorumluluklarımızı yerine getirerek rolümüzü oynayacağımızı belirtiyoruz.”