KCK Dış İlişkiler Komitesi’nden Dr. Kerim için başsağlığı mesajı

Kürt siyasetçi ve Kerkük eski valisi Dr. Necmettin Kerim’nin vefatına ilişkin açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi, “Ömrünün son günlerine kadar her dört parçada halkımızın kazanımlarının resmi olarak tanınması için çalışmıştır” dedi.

Kürt siyaseti Dr. Necmettin Kerim’in vefatına ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi şunları belirtti: “Kürt siyasetçi ve yurtsever Dr. Necmettin Kerim’nin dün bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kürt halkının özgürlük mücadelesi, ulusal birliği ve diplomasisine önemli katkıları olan Kerkük eski valisi Dr. Necmettin Kerimi’nin bu şekildeki erken vefatı bizleri de derinden üzmüştür.

Dr. Necmettin yıllarca yurt dışında Kürt davasının tanıtılması ve halkının haklarını elde edilmesi için akademik, siyasi, sosyal, kültürel ve etkili lobi çalışmaları yapmıştır. Bu mücadelesinde bizlerle de sürekli ilişkide olmuş ve birçok ortak çalışmaya ön ayak olmuştur. Ömrünün son günlerine kadar da düzenlediği etkinliklerle halkımızın dostlarının çoğalması ve her dört parçada halkımızın kazanımlarının resmi olarak tanınması için çalışmış değerli bir dosttu.

Sayın Kerim’in Kürt ulusal birliğinin yaratılması ve Kürdistan’ın işgalcilikten kurtarılması gibi temel çalışmaları bizim de mücadelemizde yaşattığımız ve yaşatacağımız amaçlarındandır.

Biz bu vesilesiyle kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”