Kongreya Star: Erdoğan'ın sonu geldi!

Kongreya Star, “Bu son süreç Erdoğan’ın son çırpınışları. Gitmeden önce bütün talan ve soykırım yollarına başvuruyor” dedi. Açıklamada, halkın sonuna kadar direneceği vurgulandı.

Kongreya Star Koordinasyonu, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'İKTİDARI İÇİN SİVİLLERİ KATLETTİ; SONU GELDİ!'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşgalci Türk ordusu ve işbirlikçisi DAİŞ çeteleri 9 Ekim’den bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal planlarına ve saldırılarına devam ediyor. Demokratik ulus sistemini ortadan kaldırmak için kan emiciliğine devam ediyor. Bu nedenle Cizîr bölgesi halkına gaddarca saldırdı ve katliamlar yaptı.

Cizîr bölgesindeki halklar, Arap, Türkmen, Süryani, Aşûri olmak üzere bütün inanç ve oluşumlarla birlikte imha ve soykırım saldırılarına karşı canlı kalkan olmak istedi ve kapitalist devletler arasındaki 3’üncü Dünya Savaşı’nın önünü almak istediler. Ancak Erdoğan şahsi çıkarları ve iktidarını kalıcılaştırmak için Rojava’daki sivil halka yönelik katliam gerçekleştirdi. Yaşanan katliam Erdoğan’ın hem Kürt halkına hem de bölgedeki oluşumlara yönelik düşmanlığını ortaya koydu. Erdoğan Osmanlı hayali için babasını bile öldürebilir. Ancak bu son süreç aynı zamanda Erdoğan’ın son çırpınışları olduğunu da ifade ediyor. Erdoğan gitmeden önce bütün talan ve soykırım yollarına başvuruyor.

'HALK ONURU İÇİN SONUNA KADAR DİRENECEK'

Bu halk onuru ve toprakları için sonuna kadar direnecektir. Ezilen halkların özgürlüğünü esas alıyorlar ve hiçbir zaman özgürlük tutkularından vazgeçmeyecekler. Ancak kan emici düşmanlar Kuzey ve Doğu Suriye halklarına bombalar yağdırıyor. Bu tarihin ve insanlığın en büyük ahlaksızlığını ifade ediyor. İktidar yanlısı ve ulus devlet zihniyeti bir kez daha kara yüzünü dünyaya ve bütün kamuoyuna gösterdi.

Kongreya Star olarak Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yönelik insanlık dışı katliamı kınıyoruz. Bu katliam Kürt halkını ve Rojava kadınlarının öncülük ettiği devrimi yok etme politikalarının sonucudur. Bizler hiçbir zaman direnişten ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Binlerce kadın ve ezilen halkı özgürlüğe ve eşit yaşama kavuşacağız.

ŞEHİTLER ANILDI

Özgürlük şehitlerinin intikamını alacağız ve şehitlerin yolundan giderek özgürlük taleplerini yerine getireceğiz. Devrim ateşi hiçbir zaman sönmeyecek. Kongreya Star adına ve katliamı kınıyoruz. Şehit düşen arkadaşlarımızın şahsında demokrasi ve özgürlük şehitlerini anıyoruz. Kürt halkına ve şehit ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifa diliyoruz.”