Mutaş: Kardeşimi devletin kontraları öldürdü

Amed'de devlet güçlerince 1993 yılında katledilen Mehmet Tekdağ için adalet istendi. Abla İffet Mutaş, "Onu hiç unutmayacağım. Onu devletin kontraları öldürdü" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" talebiyle sürdükleri eylemin 627. haftasında video mesaj yayımladı. Videoda, Amed'de 12 Şubat 1993 tarihinde Bağlar ilçesi Dörtyol’daki iş yerine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Mehmet Tekdağ’ın failleri soruldu.  

'YARALI HALDE BEKLETİLDİ'

Tekdağ’ın hikayesini anlatan Abla İffet Mutaş, kardeşi Tekdağ’ın işine gittiği sırada kontralar tarafından sokak ortasında vurulduğunu belirtti. Olayın yaşanmasından sonra kardeşi Tekdağ’ın çevrede bulunan halkın yardımıyla hastaneye kaldırıldığını aktaran Abla Mutaş, olay günü kendisinin köyde bulunduğunu dile getirdi. Abla Mutaş, şunları aktardı: 
“Kardeşim vücuduna birkaç kurşun yedikten sonra devlet hastanesine götürüldü. 24 saat geçemeden hastaneye geldik, fakat bize başka bir ilde tedavi edilmesi için havaalanına götürüldüğü söylendi. Orada da havanın sisli olması nedeniyle kardeşim yaralı bir şekilde bekletildi. Tabii kardeşim bekletildiği vakte kadar çok kan kaybetmişti. O ciğerlerinden 4 tane kurşun yemişti, ona bakıp seslendiğimde bana bakıyor ama cevap veremiyordu. Nefes alamıyordu. Geri hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetti.”
Yaşadığı olayın travmasından hala kurtulamadığının altını çizen Abla Mutaş, kardeşi Tekdağ’ın o zaman iki yaşında olan çocuğunun bugün genç bir delikanlı olduğunu ve iki çocuğunun olduğunu kaydetti. Bu olayın hem Tekdağ’ın çocuklarını hem de kendileri için çok zor olduğunu hatırlatan Mutaş, “Kardeşim Tekdağ’ın evimizin en küçük çocuğuydu. Halen onun o bebekken yatırdığımız beşiği aklımda. Onun dünyaya gelişini şimdiymiş gibi hatırlıyorum hala. Onu hiç unutmayacağım. Onu devletin kontraları öldürdü” diye konuştu.