Nusaybin belediyesi gaspçısı halkı cezalandırıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde altı yapı sorunları nedeniyle sonbahar ilçede işkenceye dönüşüyor. Sorunlardan şikayetçi olan halka, AKP-MHP tarafından gasp edilen belediyenin yöneticileri “Biz mi yaptık” diye yanıt veriyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı mahallelerde sonbahar yağmurlarının başlamasıyla alt yapı sorunları nedeniyle yaşanmaz hale geldi. Yağışlarla beraber sokaklardaki çukurlarda oluşan su birikintileri halkın yaşamını olumsuz etkiliyor.

Nusaybin Belediyesi gaspçısı yolları yapmayarak halkı cezalandırırken, halkın belediyeye yaptığı başvurulara ise “Biz mi yaptık” diyerek cevap veriyor.

Halkın yanı sıra araçların bile geçemez durumda olduğu sokaklardaki su birikintilerine ve çamura tepki gösteren kadınlar, her yıl aynı sorun ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

‘SOKAKLAR YAZIN TOZ, KIŞIN İSE ÇAMUR İÇİNDE’

İlçeye bağlı Barış Mahallesi’nde yaşayan Hayriye Akar, evinin olduğu sokağın yazın toz kışın ise çamur içinde kaldıklarını belirtti. Akar, “Kışın yaşamadığımız şey kalmıyor. Sokaklar yüzünden evimizden bile çıkmaya korkuyoruz. Caddeleri yapmıyorlar, gidiyorlar elektrikleri yerin altına koyuyorlar. Bu sokak kışın çamur yazında toz bulutu içinde. İnsan gibi yaşayamıyoruz. Bu sokağın bütün çamuru, suyu bizim üstümüze geliyor. Kendi şehrimizde rezil oluyoruz” şeklinde konuştu.

‘NUSAYBİNİ YIKTILAR AMA YENİDEN YAPMADILAR’

Aynı mahallede oturan Remziye Ateş ise tepkisini şu sözlerle gösterdi: “Bu ilçede lazım olan hiçbir şeyi yapmıyorlar. Ne lazım değilse onu yapıyorlar. Çocuklarımız ne yaz ne de kış bu sokakta oyun oynayamıyor. Sokakları yapsınlar elektrik direklerini değil. Biz bir yağmur yağdığında eve gidene kadar dizimize kadar kirleniyoruz.”

‘BİZE BİLEREK BUNU YAPIYORLAR’

Aynı mahalleden Aysel Kardeş de “Bu devletten zarar dışında bir şey görmedik. Biz insan değil miyiz? Köylerde bile sokaklar böyle değil. Biz yıllardır çamur içinde yaşıyoruz. Bize bilerek bunu yapıyorlar” diyerek kendilerine bu şekilde işkence yapıldığını söyledi.

Belediyenin ilçeye herhangi bir hizmet yapmadığını söyleyen Semire Şahin ise sokaklardaki çamur ve biriken suyun evlerine kadar girdiğini dile getirdi. Şahin, “Ben kendimi bildim bileli bizim sokaklarımız böyle. Hiçbir zaman bakılmadı ve hep bu haldeydi. Her sene daha çok çamura batıyoruz. Koltuğa gelen herkes diğerinden beter. Herkes yalan üzerinden yürüyor. Yalanları üzerinden zengin oluyor. Olan fakire oluyor. Bu kriz yüzünden kadın ve erkekler birbirlerini öldürüyor. Biz 15 kişi evde işsiziz. Bugün sokağın hepsi sudan geçti. Belediye gelip müdahale etmiyor. Belediyeye gidip yapın dediğimizde bile ‘biz mi yaptık’ diyorlar. Biz onlara para veriyoruz. Bize bugüne kadar hiçbiri hizmet etmedi. Yeter artık” diye konuştu.