Planlı işlenen Konya katliamının görüntüleri çıktı

Konya’da Kürt olan Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği ırkçı saldırı anına dair görüntüler çıktı. Planlı ve organizeli yapıldığı katliamın detaylarını avukat Maviş Aydın anlattı.

Konya’nın Meram ilçesinde Kürt Dedeoğulları ailesine yönelik 7 kişinin katledildiği faşist saldırı anına dair görüntüler yayınlandı. Görüntüde, aile bireylerini silah zoruyla evin bahçesinde bir araya getiren katil zanlısı, daha sonra 7 kişiyi katlediyor.

Katliamla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmesinde görüntüleri izleyen avukat Maviş Aydın, detayları Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. 

 Aydın görüntülerin detayları şöyle dile getirdi: 

“Soruşturma kapsamında 3 kamera kaydı alınmış. Birinin çözümlemesi yapılmış. İki tanesinin çözümlenmesi yapılmamış. Çözümlenmesi yapılan kamera kaydında tek failin girdiği 35-40 dakikalık kayıt var. Bu tek kameradan yapılan incelemede, sadece bir saldırgan görülüyor. Diğer kamera incelenmediğinden bir şey söylemiyorlar. 

Görüntü çözümlemesi yapılan kamera kaydında fail, saat 17.50 sıralarında aracını getirip, evin bahçe kapısına yanaştırıyor. O anda evin en küçük kızı ile diğer ablası arka komşudan geldiği görülüyormuş. Fail arabasını yanaştırınca ayaküstü sohbet ediyorlar. Sonra fail içeri giriyor. Fail ile baba Yaşar Dedeoğulları, sandalyede karşılıklı oturuyorlar. O arada evin kadınları yanlarda taşların üzerine oturuyorlar, 5 kişi falan. Biraz konuşuyorlar. O görüşmenin süresi yaklaşık 20 dakika falan. Sonra faili uğurluyorlar. 18 dakika sonra fail geri geliyor. Geri geldiğinde aile faile, kendileri kapıyı açıyor. Adam içeri giriyor, oturuyor. Elinde mavi bir poşet varmış, poşetten silahını çıkartıyor. Fail ateş edince, evin küçük kızı failin üzerine atlıyor, silahı almak için. Sonra bir kadın daha adamın üzerine atlıyor, silahı almak için uğraşıyorlar. Sonra diğerleri dahil oluyor. Fail bir şekilde kendini sıyırıyor. Biraz uzaklaşıyor, sonra dönüp hepsine ateş ediyor.”