Rignano Flaminio Belediyesi'nde Abdullah Öcalan'a ödül töreni

Daha önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Onursal Vatandaşlık Ödülü veren Rignano Flaminio Belediyesi, düzenlediği bir törenle, ödülü Kürt Komitesi’ne takdim etti.

İtalya’da Rignano Flaminio Belediyesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Onursal Vatandaşlık Ödülü’nü  verdi.

Daha önce  onursal vatandaşlığını kabul eden belediye, pandemi koşullarından kaynaklı tören yapamamıştı. Ödülü takdim etmek üzere belediye salonunda resmi bir tören düzenlendi.

Rignano Flaminio Belediye Başkanı Fabio di Lorenzi’nin yanı sıra belediye başkan yardımcısı ve belediye encümenlerinin hazır bulunduğu törende, ödülü Başkan Lorenzi, Kürt Komitesi’ne takdim etti.

Ardından yaptığı konuşmada, Kürt halkının meşru mücadelesinden ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederal Sistem paradigmasından dolayı Onursal Vatandaşlık Ödülü’nü vermekten kıvanç duyduğunu belirtti.

Abdullah Öcalan’ın kitaplarını zevkle okuduğunu; onun 16 yıl önce söylediği her şeyin günümüzde  de ve Ortadoğulular kadar Batılılar için de aktüel olduğunu belirten Lorenzi, şöyle devam etti: “Abdullah Öcalan’ın paradigması, Kürt sorununun çözümü ve genel anlamda Ortadoğu ve Türkiye demokrasisinin gelişmesi icin çok önemli. Ancak Türkiye hala Kürt halkına saldırıyor ve Kürt Halk Önderi’ni zindanda tutmaya devam ediyor. Bu kesinlikle kabul edilemez. Batılı ülkelerin bir an önce bu sorunun siyasi bir çözüme kavuşması için harekete geçmesi gerekiyor.”

Daha sonra Kürt Komitesi temsilcisi söz aldı. Belediye Başkanı ve meclisi şahsında Rignano Flaminio halkına teşekkür eden temsilci, Kürt Halk Önderi özgürleşene kadar belediyenin destek sunmasını istedi.

‘Zamanı Geldi, Öcalan’a Özgürlük Komitesi adına törene katılan Simonetta Crisci de yaklaşık bir yıldır bu çerçevede çalıştıklarını belirterek, 2 Ekim’de de Strasbourg’da olacaklarını duyurdu. Crisci, Kürt Halk Önderliğinin özgürlüğünün sağlanması için çaba sarfetmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Tören sonunda birlikte fotoğraf çeken katılımcılar, “Viva Ocalan” sloganı attı.