Tecrit altında bir mahalle

Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi devletin tecridi altında. Mahalle sakinleri hiçbir hizmetten yararlanamıyor.

Hakkari kent merkezini adeta ablukaya alan devlet, bazı mahalle ve köyleri ise tamamen tecrit etmiş durumda. Bu mahallerden biri de Karşıyaka Mahallesi.

Türk devleti, Hakkari merkez ve ilçelerinde yaptığı binlerce karakol, kalekol ve kışlalarla adeta askeri alana çevirmiş durumda. Tüm köyler abluka altında. Hakkari şehir merkezine giden yollarda kontrol noktaları var; giriş çıkış yapan tüm araçlar ve insanlar didik didik aranıyor. Gasp edilen Hakkari Belediyesi dahil tüm devlet kurumları adeta karakola dönüştürülmüş. Ana caddeler ile her sokak başında mutlaka zıhlı araç bulunuyor. Akşamları da zırhlı araçlarla konvoy halinde mahallerde devriye atılıyor.

İşte bu durumdaki Hakkari’de Karşıyaka Mahallesi ise tecrit altında. Doğal güzelliği, berrak suları, bağ ve bahçeleriyle cennetten bir köşe olan Karşıyaka Mahallesi, yıllardır devletin ablukası ve tecridi altında yaşam mücadelesi veriyor. Bozuk ve dar mahalle yollarının büyük bölümü hendek ve kayalarla kapalı. Mahalle sakinleri, hastalarını mahalle dışına çıkardıktan sonra araç veya ambulanslarla hastaneye götürebiliyor. Mahallenin içme suyu yıllardır akmıyor. Mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla içme suyunu getirmiş.

ANF’ye konuşan bir mahalle sakini, “Devlet, bize düşman gözüyle bakıyor. Karşı komşumuza bile gidemez hale geldik. Mahallemiz adeta devletin tecridi altında. Yılladır mahallemizde bir hizmet getirmediler” dedi.