TEV-DEM: Türkiye koronavirüsü Rojava’ya yaymak istiyor

TEV-DEM, “Türk devleti Rojava’da terörü yaydığı gibi koronavirüsü de yayma hedefinde” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türk devleti ve çetelerinin Hesekê Kantonu’nda yaşayan yüz binlerce insanın günlük içme suyu ihtiyacını sağlayan Elûk su istasyonunu kapatmasına ilişkin açıklama yaptı. Hesekê Kantonu’nun büyük bir bölümünün susuz kaldığına işaret edilen açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye’ye terörü yayan Türk devletinin, suyu keserek koronavirüsü de bölgeye yaymayı amaçladığı vurgulandı.

'İNSANLAR SUSUZ KALDI; VİRÜSE ZEMİN HAZIRLANDI'

Türk devletinin koronavirüsün yayılmasına zemin hazırladığının kaydedildiği açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Bütün dünya kendini karantinaya almış ve koronavirüs Türkiye’ye de yayılmış durumdadır. Böyle bir süreçte bile Türk devleti şoven yaklaşımlarla halkların iradesine saldırmaktadır. Kuzey ve Doğu Suriye’ye terörü yayan Türk devleti, insanlık ve ahlak dışı uygulamalarıyla koronavirüsü de bölgeye yaymayı amaçlıyor. Türk devletinin uygulamaları nedeniyle binlerce insan susuz kalmış durumda. Suyun olmayışı insanları Koronavirüse karşı savunmasız hale getiriyor. Türkiye bu yöntemle binlerce insanı katletmek istiyor."

ÇAĞRI

Açıklamanın devamında şu mesajlar verildi:
“Kuzey ve Doğu Suriye’nin Türkiye ile uzun bir sınır hattı bulunuyor. Koronavirüs, Türkiye’nin tamamına yayılmış durumda. Virüsün Kuzey ve Doğu Suriye’ye sıçraması muhtemeldir. TEV-DEM olarak halkımızı sokağa çıkmaması ve kendini koruması konusunda uyarırken; BM kuruluşlarına, Türk devletine baskı yapması ve Elûk su istasyonunu yeniden faaliyete sokulması için sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz.”