YRK’den Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama-YENİLENDİ

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Komutanlığı, Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalmayacakları ve karşılık verecekleri uyarısında bulundu.

YRK Komutanlığı, Türk devletinin son aylarda artan saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. 

YRK, “Faşist Türk devleti geçen bir kaç gün içerisinde Şarbajêr ilçesinin Mawata kazasına bağlı köylere insansız hava araçları ve savaş uçakları ile saldırıda bulundu” dedi. 

Saldırıların 4 Ağustos ve 7 Ağustos’ta gerçekleştiğini belirten YRK, 7 Ağustos’ta Şarbajêr bölgesi sınırındaki Baluse’deki saldırıda görevlerinin başındaki bir gerilla birliğinin hedef alındığını ve 7 gerilla ile Güney Kürdistanlı yurtsever iki gencin şehit olduğunu belirtti. 

Türk devletinin bir süredir sadece YRK ve PJAK gerillalarının bulunduğu alanları hedef aldığına dikkat çeken YRK, “Bu saldırılar Doğu Kürdistan’daki çalışma ve mücadelemizi engellemeye yöneliktir” dedi. 

YRK Komutanlığı, saldırıların Kürtlerin tüm parçalardaki kazanımlarını amaç edindiğini kaydederken, “Bu nedenle Kürdistanlı yurtsever halkımız bu saldırılara karşı tutum almalı.  Ayrıca Baluse dağındaki katliamda bölgedeki casusluğun rolü var, hem halkımız hem de sorumlu güçlerin tutumunu ortaya koyması ve kendilerini satan casuslara geçit vermemesi gerekiyor” diye belirtti. 

YRK, “Biz Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri olarak bu saldırılar karşı ve casusların varlığı karşısında sessiz kalmayacağız ve yanıtsız bırakmayacağız” vurgusunda bulundu.