2 günde 3 kolber katledildi, 5’de yaralandı

İran devlet güçleri, son iki günde 3 kolberi katlederken, 5’ini de yaraladı.

Başur ile Rojhılat sınırına yakın noktalarda İran güçlerinin kolberlere saldırıları devam ediyor. Son iki günde 3 kolber katledilirken, 5’i yaralandı.

Kolbernews’in geçtiği habere göre Çarşamba günü Rojhilatê Kürdistan’ın Serdeşt kenti Başurê Kürdistan sınırında İran güçlerinin açtığı ateş sonucu Reza Ostad İsmani isimli kolber yaralandı.

Yine aynı gün Rojhilatê Kürdistan’ın Bane bölgesinde bir grup kolber İran rejim güçlerinin hedefi oldu. Açılan ateş sonucu 2 çocuk babası Hadi Selimi isimli kolber katledildi, 2 kolber yaralandı. Yaralı kolberlerden birinin isminin Yadgar Selim olduğu öğrenildi.

Bane’nin Nemşêr köyünde uçurumdan düşerek ağır yaralanan Sadullah Şefifzade (21) isimli kolber hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca Kürdistan İnsan Hakları Derneği’nin geçtiği bir habere göre, Piranşar’ın Kani Xwedê bölgesinde İran güçleri bir grup kolbere ateş açtı. Açılan ateş sonucu Ferhad Biyank isimli kolber hayatını kaybederken, Seid Biyank isimli kolber yaralandı. Kendilerini korumak için kaçan diğer kolberlerin sınırdaki mayınlı alanlara girdikleri ve akibetlerinin belli olmadığı belirtiliyor.

Yine Kolbernews’in geçtiği habere göre Piranşar’ın Delawani bölgesinde de İran rejim güçlerinin açtığı ateşte Mihemed Ebasi isimli bir kolber hayatını kaybetti.