Çelê ve Gever’de Türk ordusuna ağır darbe: 19 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ve Gever ilçelerinde işgalci Türk askerlerine yönelik düzenlediği eylemlerde 19 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında Çukurca ve Gever’de düzenlenen eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ve Gever (Yüksekova) ilçelerinde işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmuştur. İşgalcilerin ağır darbeler aldığı bu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

27 Temmuz günü sabah saatlerinde güçlerimiz Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Deriyê Cafer alanında konumlanan gizli bir birliği denetim altına almıştır. Bir süre denetim altına tutulan bu gizli birlik aynı gün saat 10.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşman birliğinin yakın mesafeden isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1’i birlik komutanı olmak üzere toplam 8 düşman askeri öldürülmüştür. Bu eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

XEREGOL TEPESİ’NE İKİ KOLDAN EYLEM

Bir süredir Çelê ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’ne giden yolun güvenliğini sağlamak amacıyla bir birliğini konumlandıran işgalci TC ordusuna yönelik 26 Temmuz günü saat 05.30’da güçlerimizce pusu taktiği ile bir eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 11 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Güçlerimiz eş zamanlı olarak Xeregol Tepesi’ndeki düşman mevzii ve barınaklarını da yoğun ateş altına almıştır. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, eylem alanını savaş uçakları, obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Çiya ve Xwinrej arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu aldığı ağır darbeler ardından alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon pusulamalar tarzında halen devam etmektedir.

HEFTANİN’İN XANDUR ALANINI SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALADI

27 Temmuz günü saat 11.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

Aynı gün saat 14.00 ile 15.00 arasında Heftanin sınır hattında bulunan işgalci TC ordusunun karakolları Bektorya alanını obüs ve havanlar ile bombalaması sonucunda arazide yangın çıkmıştır.”