Çemço ve Sîda’da 3 işgalci cezalandırıldı

Hareketli timlerin Çemço ve Sîda’da gerçekleştirdiği eylemlere 3 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 kepçe de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda 1 işgalci yaralanmış ve 1 kepçe de imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 6 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

28 Ocak saat 12:00’da Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

28 Ocak saat 10:50’de Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini yıkmaya çalışan 1 kepçe hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve 1 kepçe imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

28 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

28 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”