Çeteler Daquq’ta bir köye havan attı, polis sivil aracı tardı

DAİŞ çetelerinin Daquq’ta bir köye havanla saldırması sonucunda 4 sivil yaralandı. Köyden Daquq’a doğru giden bir araç ise Irak federal polislerinin yaylım ateşine tutuldu, saldırıda aileden 9 kişi yaşamını yitirdi.

DAİŞ çeteleri, Kerkük’ün Daquq ilçesine bağlı Darayi Heftexari köyüne dün akşam saatlerinde 4 havan topu attı. Havan toplarından birinin bir eve isabet etmesi sonucunda biri kadın 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Daquq Hastanesi’ndeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, DAİŞ çetelerinin Darayi Heftexari köyüne havanlı saldırısı sırasında köyden 9 kişilik bir aile araçla Daquq’a doğru yola çıkıyor. Ailenin bulunduğu araç Daquq yakınlarında Irak federal polislerinin bulunduğu kontrol noktasına yaklaştığı sırada polisler sivillerin içinde bulunduğu aracı ateş yaylımına tutuyor. Polislerin aracı taraması sonucunda araçta bulunan ve aynı aileden olan 9 kişi yaşamını yitirdi.

Araç içinde bulunanların tamamı kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

Araçtakilerin tamamı hayatını kaybederken, resmi makamlardan henüz bir açıklama ise yapılmadı.

Yaralı ve yaşamını yitirenler Daquq Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralı ve yaşamını yitirenlerin hastaneye getirilmesinin ardından Irak federal polisi ile ilçe güvenliğini sağlayan polisler arasında çıkan tartışmanın ardından silahlı kavga çıktı. Silahlı kavgada bir polisin yaşamını yitirdiği belirtildi.