Çirav’da şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

HPG BİM, 30 Temmuz günü Siirt’in Eruh ilçesindeki Çirav alanında şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 30 Temmuz günü Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çirav alanında Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda Rıdvan Tarhan (Welat Serhat) ile Şaban Aslanhan (Alişer Amed) isimli gerillaların şehit düştüğünü vurguladı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: 29 Temmuz günü akşam saatlerinde Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Çırav alanında işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz, burada çatışmaya girmiştir. Çok sayıda askerin öldürüldüğü bu çatışmada ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Çatışma ardından 30 Temmuz günü saat 02.30 sularında karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalci TC ordusu, savaş uçakları ile alanı bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardıman sonucunda Alişer (Şaban Aslanhan) ve Welat (Rıdvan Tarhan) yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Welat Serhat
Adı Soyadı: Rıdvan Tarhan
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Hanım – Selim 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2019 / Siirt

 

Kod Adı: Alişer Amed
Adı Soyadı: Şaban Aslanhan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2019 / Siirt

RIDVAN TARHAN (WELAT SERHAT)

Welat Serhat yoldaşımız, 1989 yılında Erzurum’un Karayazı ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Faşist sömürgeci TC devletinin Kürt halkına yönelik olan kirli politikalarını erken yaşta fark eden Welat yoldaşımız, buna karşı mücadelenin arayışı içerisinde girmiştir. Kapitalist sistemin insanları çürüttüğünü ve kimliğini yok ettiği gerçekliğini gören Welat yoldaş, 2007 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Özgür dağlara geldiği ilk günden itibaren faşizmin tüm saldırılarını boşa çıkarmak için kendisini sürekli Önderlik felsefesi ile derinleştirmiştir. Welat yoldaşımız, özgür bir yaşamın onurlu bir direnişten geçtiğini ve bunun için de tüm hücrelerinle mücadeleye dahil olmamız gerektiğini her ortamda belirtmiş ve bunun uygulayıcısı olmuştur. Kararlı ve inançlı duruşu ile çevresindeki tüm yoldaşları derinden etkilemiştir. Kürdistan dağlarında devrimciliğin her türlü zorluğu ile karşı karşıya gelen Welat yoldaş, bu zorlukları en iyi bir şekilde aşmasını bilmiştir. Aynı zamanda yoldaşlarına olan sevgisi, bağlılığı ve fedakarlığı ile örnek bir öncü komutan olmuştur. En son bulunduğu Çırav alanında işgalci TC ordusuna karşı kahramanca savaşmış ve ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

ŞABAN ASLANHAN (ALİŞER AMED)

Alişer Amed yoldaşımız, 1994 yılında Amed’te dünyaya gelmiştir. Yurtsever duyguların en içten yaşandığı bir bölgede büyüyen Alişer yoldaş, işgalci TC devletinin Kürt halkına olan düşmanlığını yakından tanıklık etmiştir. Hiçbir şekilde Kürt’e ait hiçbir şeyi kabul etmeyen bu zihniyete karşı aktif mücadele vermek için 2015 yılında doğduğu topraklardan gerilla saflarına katılmıştır. Kürdistan dağlarına ayak bastığı ilk günden itibaren dağlara aşık olan Alişer yoldaş, kısa bir sürede koşullara uyum sağlamıştır. Kürt halkının ve Kürdistan’ın savunması için kendisini yetkin bir gerilla olarak yetiştiren Alişer yoldaş, her koşul altında devrimci duruşundan ve kişiliğinden taviz vermemiştir. Bulunduğu alanlarda üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde yerine getiren Alişer yoldaş, çevresinde bulunan arkadaşların gönlünde önemli bir yer edinmiştir. Mücadeleci ve yılmaz kişiliği ile Çırav alanında düşmana karşı kahramanca savaşarak şehadete ulamıştır.

Şehadete ulaşan Welat ve Alişer yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin bizlere bıraktığı mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”