‘Çoban olma, korucu ol’ kampanyası!

Van’ın Gürpınar ve Edremit ilçelerine bağlı köylerde ‘Çoban olma, Korucu ol’ sloganıyla kampanya başlatılarak korucu aranıyor.

Çobanları ve köylüleri korucu yapmaya çalışan Van Valiliği Korucu Komisyonu, köylülere “Ömür boyu çobanlık mı yapacaksınız? Çoban olma, korucu ol” diyerek ekonomik vaatlerde bulunuyor.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap köyünde bir süredir sivil otomobillerle korucu pazarına çıkan bir grup, özellikle çobanları korucu yapıyor. Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı da muhtarlarla birlikte köylüleri ikna çalışmalarına katılıyor. Van Valiliği Korucu Komisyonu da köylülere ömür boyu çobanlıktan korucu olmalarını salık veriyor ve ekonomik vaatlerde cazip hale getirmeye çalışıyor.

KORUCULUĞA TEŞVİK MEVLİDİ

Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, geçen hafta içinde Hoşap köyünde Muharrem Ayı gerekçesiyle mevlit vererek koruculuğun önemini anlattı.

KORUCU OLMAK İÇİN KOŞTURULDULAR

Edremit ilçesinde ise ikna edilip koruculuğu kabul edenler geçen hafta test edildi. Koşu yarışı yaptırıldıktan sonra kondisyon ve dayanıklılık testinden geçirilen 48 kişi, korucu kadrosuna alındı. Burada yapılan koşuyu bizzat Edremit Kaymakamı ve belediye gaspçısı Atıf Çiçekli yönetti.

AÇ BIRAK, KORUCU YAP, AJANLAŞTIR

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, AKP’nin, sebep olduğu yoksulluğu istismar ederek, ‘Aç bırak, korucu yap, ajanlaştır’ politikasını uyguladığını söyledi. Kürt toplumunun içine nifak ekilerek çatıştırılmak istendiğini kaydeden Sarısaç, “Yaklaşan yerel seçimleri de göz önünde bulundurarak koruculuğu dayatıyor. Her köyde korucuların olmasını istiyor. Böylece en küçük toplumsal birimde bile birlik olmasını engellemeye çalışıyor” dedi.