Êzidî Gençler: Hesap soracağız

Êzidî Gençlik Birliği (YCÊ) ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği üyeleri, 3 Ağustos 2014 Şengal katliamının yıldönümüne ilişkin basın açıklaması yaptı.

DAİŞ'in 3 Ağustos 2014 tarihinde Êzidîlerin kutsal mekanı olan Şengal'e saldırısında binlerce Êzidî katledildi; yüz binlercesi göç etmek zorunda kaldı; 5 bini aşkın kadın ve çocuk kaçırılarak köle pazarlarında satıldı. Hâlâ bu kadın ve çocukların yüzlercesi DAİŞ'in elinde esir bulunuyor. Birleşmiş Milletler saldırıları “soykırım” olarak kabul etti.

Êzidî Gençlik Birliği (YCÊ) ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği üyeleri, 3 Ağustos Şengal katliamına ilişkin yapılacak anma etkinliklere ilişkin Şengal Dağı’nda bulunan Pîra Xayê Nehri kenarında basın açıklaması yaptı.

YCÊ üyesi Berzan Şengalî, tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“3 Ağustos 2014’te DAİŞ’in saldırı düzenlediği alanlar KDP’nin kontrolündeki alanlardı. DAİŞ saldırılarında binlerce Êzidî katledildi, kaçırıldı, yaralandı, pazarlarda satıldı.

3 Ağustos Şengal katliamına ilişkin eylem ve anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. 3 Ağustos’ta DAİŞ Şengal’e, 14 Ağustos’ta Girê Ezêr ve Şêx Xidir beldesinde patlamalar meydana geldi, 15 Ağustos’ta Koç köyüne yönelik yapılan saldırılara ilişkin eylemler, anmalar yapacağız. Êzidî gençler olarak hiçbir zaman yapılan katliamları unutmayacağız ve hesabını soracağız. Êzidî halkını da yapılacak eylem ve anma etkinliklerine katılmayı davet ediyoruz.”