Peynirciler Çarşısı çöktü: 1 çocuk yaşamını yitirdi

Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan restorasyon çalışmaları sürdürülen Van’daki tarihi Peynirciler Çarşısı’nda duvarın yıkılmasıyla 11 yaşındaki Harun Cengiz isimli çocuk yaşamını yitirirken 2 kişi de yaralandı.

Van’ın en eski çarşılarından biri olan tarihi Peynirciler Çarşısı’nda geçtiğimiz günlerde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başlatmıştı. Yüklenici firma tarafından yapılan restorasyon esnasında çarşının hiçbir tarafında güvenlik önlemi alınmadığı görüldü. Çarşı duvarının gölgesinde serinlemek isteyen biri çocuk 3 kişi dibinde oturduğu duvarın yıkılması ile enkaz altında kaldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmaları başlattı. 11 yaşındaki Harun Cengiz isimli çocuğun cansız bedenine ulaşılırken, 2 kişi de yaralı olarak kurtuldu.

Bu arada arama kurtarma çalışmalarını izleyen bazı yurttaşlar fenalık geçirdi. 112 acil servis ekipleri fenalık geçiren ve enkaz altında kalan kişilerin akrabaları oldukları öğrenilen yurttaşlara müdahale etti.

Görgü tanıkları duvarın büyük bir gürültüyle yıkıldığını belirterek, duvarın yıkılacağının her halinden belli olduğunu, yetkililerin buna rağmen hiçbir önlem almadığını söyledi.