İşgalci Türk ordusundan hava saldırıları

HPG BİM, işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik düzenlediği işgal harekatının devam ettiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk özel savaş medyası bu süreç ile ilgili olarak zafer naraları atmakta ve ikinci bir operasyonun propagandasını yaptığını belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik olan işgal harekatı devam etmektedir. İşgalci güçler 13 Temmuz günü saat 19.40 ile 14 Temmuz günü saat 01.00 arasında Şikêrê Sipi, Şehit Ahmet Tepesi ve Şehit Beritan alanını savaş uçakları ve taarruz helikopterleriyle bombalamıştır. Bombardımanlarla birlikte işgalci güçler Şikêrê Sipi ve Şehit Ahmet Tepesi’ne Skorsky tipi helikopterlerle indimeler yaparak bu toprakları işgal etmiştir.

Türk özel savaş medyası bu süreç ile ilgili olarak zafer naraları atmakta ve ikinci bir operasyonun propagandasını yapmaktadır. Elindeki tüm teknolojik imkanları seferber ederek Kürdistan dağlarını sürekli bombardıman altında tutan işgalci TC ordusu, gerillanın direnişi ile her saniye karşı karşıya gelecektir. Her gün gerillanın darbesini yiyen işgalci TC ordusu aldıkları yenilgiyi çarpıtarak yeni bir operasyon başlatıldığını kamuoyuna servis etmiştir. Bazı tepelerin tutulması ile hakimiyet sağladığını düşünen işgalci güçler, gerillanın arazideki ayrıntılarda olan yetkinliği ile en etkili cevabın verileceği ve işgalci TC devletinin ağır darbeler yiyeceği açıktır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

14 Temmuz günü (bugün) saat 00.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Kesta alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”