HDP'liler 27 Ocak'ta nöbet eylemine başlayacak

Açlık grevi direnişçilerine destek amacıyla 27 Ocak'ta nöbet eylemine başlayacak olan HDP Milletvekillerinden Musa Farisoğulları, AKP'nin tecridi derinleştirerek Öcalan ile toplumun bağını koparmak istediğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi için DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 76. güne diğer tutsakların ise 38. güne girdi. Aynı amaçla Hewlêr, Strasbourg ve Galler'de de süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri sürüyor. HDP Milletvekili Musa Farisoğulları Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Güven'in durumunun kritik bir sürece girdiğine dikkat çeken Farisoğulları, "Güven 76 gündür açlık grevinde ve sağlık durumu kritik bir döneme girdi. Sayın Güven 10 kilo kaybetmiş, artık doğru düzgün su bile içemiyor. Fakat güçten kuvvetten düşmesine rağmen direniş ruhu ile eylemini sürdürüyor. AKP, CPT, AİHM ve uluslararası adalet kurumları yetkilileri sessizliklerini koruyor. Bu sessizlik kabul edilemez. Kamuoyu tecride karşı sessiz kaldığı için Güven ve diğer tutsaklar süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamak zorunda kaldı" diye konuştu.

'BU YÖNTEM ÖZEL SAVAŞ YÖNTEMİDİR'

AKP'nin tecrit ile Öcalan'ın fikirlerinin kamuoyuna ulaşmamasını engellemek istediğini vurgulayan Farisoğulları, "Öcalan'ın toplumla bağını koparmak istedikleri için tecridi daha da derinleştiriyorlar. Öcalan'a uygulanan tecrit uluslararası komplonun devamıdır. Faşist AKP-MHP rejimi CPT ve AİHM'den güç alarak tecridi daha da ağırlaştırıyor. Tecridin sona ermesi için Leyla Güven 76, HDP Meclis üyesi Nasır Yağız ise 65 gündür açlık grevi eyleminde. Strasbourg'daki eylemde 36. gününde. Aldığımız bilgilere göre, Hewlêr'de olan arkadaşımız Nasır Yağız'ın durumu kritik. Arkadaşlarımızın talepleri belli ve yerinde taleplerdir. Tecridin biran önce sona ermesi lazım" şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın İmralı ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Farioğulları devamla şunları belirtti: "4 parçaya yayılan açlık grevlerini engellemek için böyle bir görüşmeyi yaptırdılar. Bu da özel savaşın bir yöntemi. Bu yüzden acil bir şekilde Mehmet Öcalan'ı İmralı'ya gönderdiler. Bu görüşme tecridin sonlandırılmayacağının kanıtı. Asıl amaç yayılan açlık grevlerinin önünü kesmek."

CEZAEVİ ÖNÜNDE NÖBET EYLEMİ BAŞLIYOR

27 Ocak'ta HDP Milletvekillerinin katılımı ile Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde nöbet eylemi başlatacaklarını belirten Farioğulları konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Cezaevlerinin çığlıklarına ses olmak için 27 Ocak'ta cezaevi önünde nöbet eylemine başlayacağız. Açlık grevleri devam ettiği sürece biz de hareket halinde olacağız. Eylemlerimizle cezaevlerindeki direnişçilerin sesi olacağız. Sessizlik ölümdür, herkesin bu çığlığa ses vermesi gerekir. Cezaevlerinde yaşanacak bir şahadetin sorumlusu faşist AKP-MHP rejimi olacaktır."