Ölüm orucundaki Özdemir’e zindandan mektup

Süleymaniye’de ölümü orucuna başlayan Merwan Memdüh Özdemir’e tutsaklardan mektup geldi. Van'daki tutsaklar, "Ne pahasına olursa olsun tecridi kıracağız" dedi.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerinin yayıldığı yerlerden biri de Başûrê Kurdistan oldu. Nasır Yağız’ın Hewlêr’de, Fadile Tok Maxmur’da, Herêm Mahmud da Kelar'da açlık grevi direnişinde.14 Mayıs’ta Süleymaniye’de Merwan Memdüh Özdemir tarafından başlatılan ölüm orucu direnişi ile yeni bir aşamaya geçildi.

Süleymaniye Mezopotamya İşçiler Derneği'nde ölüm orucuna başlayan Merwan Memduh Özdemir’in direnişi üçüncü gününde devam ederken, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden tutsaklar tarafından kendisine gönderilen bir mektupla direnişi selamlandı. 

Özdemir’e Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinden Sinan Dayan adına gönderilen mektupta, "sonu ne olursa olsun zafer direnenlerin olacak" mesajı verildi. 

TUTSAKLARIN SAĞLIK DURUMU

Dayan, mektubunda sağlık durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Direnişte ilk grupta yer alan arkadaşların eylemi 150. gününde. 

Görme ve işitme problemleri son evrede artık. Kan kusma ve hareket kısıtlılığı ilerlemiş durumda. Özellikle birkaç arkadaşımız desteksiz kalkamıyor. Tuvalet ihtiyaçları bile koğuş arkadaşlarının yardımı ile yapılabiliyor. Arkadaşlar gün geçtikçe kötüleşiyorlar. Kilo kayıpları 20'nin üzerine çıkmış bulunmakta.

2. grupta yer alan, bizlerin direnişi 76. gününü tamamlamış durumda. Bizde de durumlar ilk gruba benzer, 15-20 kilo kayıplar var. Yavaş yavaş hareketler kısılıyor, günlerce süren baş ağrıları, baş dönmeleri. Uykusuzluk problemleri baş gösterdi son günlerde.

Ölüm oruçları ise 15. gününde. Ölüm orucundaki arkadaşların durumu ağırlaştı bayağı. Göz altları sararmaya başladı, gözleri görmüyor, hareketler tamamen kısıldı. Konuşma yetilerini bile kaybediyorlar. Onlardan iyi haber gelmiyor maalesef. Şehadetler bekleniyor."

Sinan Dayan, mektubunu, "Ama ne pahasına olursa olsun tecridi kıracağız. Sonunda zafer biz direnenlerin olacak" mesajıyla bitirdi.