Ömer Öcalan'dan '4 Nisan' çağrısı

HDP Milletvekili Ömer Öcalan'ın, Amara'ya girişi “İçişleri Bakanı'nın talimatı” ile engellendi. Öcalan, 4 Nisan çağrısı yaparak, "Varlığımızı sahiplenelim" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü 4 Nisan yaklaşırken, Urfa'da valiliğin almış olduğu 1-6 Nisan arası etkinlik, açıklama, çadır kurma gibi faaliyetlerin 'yasaklanması' kararına istinaden, Öcalan'ın doğduğu mahalle olan Halfeti ilçesinin Amara (Ömerli) Mahallesi ve ilçe geneli asker ile polis ablukasına alındı. Mahalleye açılan üç yolu da barikatlarla kapatan askerler, girişlere engel olurken, mahalledeki evlerde de tek tek arama yaptı. Amara'ya gitmek isteyen HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da mahalleye 3 kilometre uzaklıktaki Erah Mahallesi'nde engellendi. 

BAKANLIKTAN '4 NİSAN' KORKUSU

Urfa'dan Bozova üzerinden ailesinin yaşadığı mahalleye gitmek için yola çıktığını söyleyen Öcalan, 3 kilometre kala Erah'ta önünün askerler tarafından kesildiğini belirtti. Öcalan, askerin “İçişleri Bakanı'nın talimatı var. Sizin de isminiz yer alıyor. Bu sebeple mahalleye gidemezsiniz” cevabı verdiğini aktardı. 

İLÇEYE GİRİŞİ DE ENGELLENDİ

Bunun üzerine ilçe merkezinde parti binasına geçmek için hareket ettiğini söyleyen Öcalan, şunları anlattı: “Bu sefer de ilçe girişinde sivil bir araç acil hareketle önümüzü kesti. İçinde kendini polis olarak tanıtan 2 kişi vardı. Emniyet Müdürü'nün ilçede olduğunu ve ilçeye girmemize müsaade etmeyeceklerini ifade ettiler. Yasalara uymaları gerektiğini, hem bir yurttaş hem de bir milletvekili olarak önümü kesemeyeceklerini söyledim. Ne mahalleye ne de ilçeye girişime izin vermeyeceklerini söylediler. Ben de farklı yollardan ilçe binasına geldim."

'4 NİSAN'DA KUTLAMA YAPALIM'

“4 Nisan'ın bir halkın yeniden dirilişi, filizlenmesi” anlamı taşıdığını belirten Ömer Öcalan, şu mesajları verdi: "Tüm halkımız 4 Nisan'da günün anlam ve önemine göre hareket etmeli, kutlama yapmalıdır. Çünkü biz her zamankinden daha güçlüyüz. Gün vesilesiyle tecrit kırılmalıdır. Sayın Öcalan'ın Kürt halkı içindeki etkisi, gücü tüm uluslararası kamuoyu tarafından bilinmektedir. Halkımıza çağrımızdır; 4 Nisan'da kendi varlığımızı sahiplenelim.”