Şengal’de anma: Kînda ve Berçem bize savunmayı öğretti

Medya Savunma Alanları’nda geçtiğimiz aylarda şehit düşen Berçem Turcel ile Kînda Zîn, Şengal’de yapılan bir etkinlikle anıldı.

Şengalliler, geçtiğimiz yıl farklı tarihlerde şehit düşen Berçem Turcel ve Kînda Zîn’i anmak üzere bir araya geldi.

Anmada Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Pakize Celal, Şehit Kînda ve Berçem’in ferman sırasında Şengal’in imdadına yetişen ve yaralarını saran iki komutan olduğunu belirtti. Devamla, “Her iki şehidin kişilikleri Şengalli kadınların üzerinde derin etkiler bıraktı. Bu arkadaşlar sayesinde biz kendimizi savunmayı ve tarihimizi öğrendik. Şehit Kînda ve Berçem’in bizlere çok emeği geçmiştir. Hakları hiçbir zaman ödenmez” diye konuştu.

YJŞ Komutanı Hêza Şengal, Şehit Kînda ve Berçem’in Şengalli kadınlarda kendilerini savunma bilincini oluşturduklarına vurgu yaparken, TAJÊ sözcüsü Riham Hico ise, şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımların savunulması gerektiğini ifade ederek bu temelde demokratik ve özerk bir Şengal’i inşa edeceklerini söyledi.

Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Azad Hüseyin de, şehitleri anarak Êzidilerin özgürlük mücadelesinde büyük bedeller ödediğini ifade etti.