Şengal’de bir kadın savaşçı kaza sonucu hayatını kaybetti

Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ), 7 Şubat günü Arin Şengal isimli bir savaşçılarının kaza sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

YJŞ Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Arin Şengal arkadaşımız 7 Şubat günü bir kaza sonucu şahadete ulaştı” dedi.

YJŞ, “(Arin Şengal) şahsında tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz, ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” diye ekledi.

Direniş ve zafer yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitler çizgisinde kararlı bir şekilde başarıya yürüme sözü veren YJŞ Komutanlığı, “Şehitlerimizin intikamını alacağımıza dair sözümüzü yeniliyoruz” diye kaydetti.

Açıklamada Arin Şengal’e ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Her anını fedakarlık ve mücadele ile geçiren Arin arkadaşımız, DAİŞ faşizmine esir düşen Êzidxan kadınlarından biriydi. Girişkenliği ile DAİŞ çetelerinden kurtularak direniş saflarına katıldı. DAİŞ'e karşı tüm hamlelerde yerini alan Arin arkadaş, Rakka hamlesinden sonra Şengal’e geçerek YJŞ saflarında öncü ve yönetici mücadelesine devam etti. Xatun Ferxa, Zerife Ose, Berivan ve Arinlerin izinde Êzidî kadının direniş ruhu haline geldi.”

Açıklamada, “YJŞ olarak bu ülkenin Arinleri, Ezidxanîn özgür kadın geleceği olacağını vurguluyor, tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” denildi.