Şenyaşarlar: Bu zulmün hesabı sizden sorulacak

Adalet Nöbeti’ni yağmur altında sürdüren Şenyaşar Ailesi, "Bu zulmün hesabı sizden sorulacaktır" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 693’üncü gününde yağmurlu havaya rağmen devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, Pirsûs ilçesindeki evlerinden gelerek adliye önünde nöbeti başlattı.

 AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar tarafından, 22 Ekim 2022 tarihinde ailenin el konulan "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankart aileye iade edildi. Şenyaşarların bir yakının dükkanına giden zabıta ekibi, 3 ay önce aldıkları pankartı özür dileyerek iade etti. Aile, nöbette zabıtalar tarafından iade edilen pankartı da açtı.

 AKP yönetimindeki zabıtaların bugün itibarıyla pankartlarını iade ederek özür dilediğini söyleyen Ferit Şenyaşar, şunları belirtti:

"Adalet Bakanı çıkıp 'Adalet Allah'ın emridir' diyor. Madem adalet Allah'ın emriyse 65 yaş üstü bu anne neden 2 yıldır adliye kapısında? Yaz, kış demeden nöbet tutuyor.  Annenin talebi adalettir. Eğer Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Allah'tan bahsediyorsa, yarın ahiret var, bu annenin eli yakanda olacak. Bu zulmün hesabı sizden sorulacaktır."
Aile, nöbeti adliyenin giriş kapısında sürdürüyor.