Şırnak’ta iki kişi tutuklandı, Mardin’de gözaltı sayısı artıyor

Şırnak ve Mardin’de dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlardan 2 kişi tutuklandı.

Mardin ve Şırnak’ta dün yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’li Belediye Meclis üyeleri ve partililerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların işlemleri devam ederken, Şırnak merkezde gözaltına alınan 5 kişi emniyet ifadelerinin ardından Şırnak Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Fatih Artuç, Muhammet Veysel Kadırhan ve Yusuf Nas Savcılık tarafından adli kontrol şartı uygulanması istemi ile Abdülaziz Beyter ve Hüseyin Çiftçi ise tutuklanmaları istemi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemeye sek edilen 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Beyter ve Çiftçi “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutukladı.

İdil’de ise gözaltına alınan HDP’li Meclis üyesi Hatice Kaya ve Mehmet Erarslan dün emniyet ifadeleri ardından serbest bırakılırken, HDP’li Vahap Özel ve İdil Yalçınkaya da bugün emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şırnak Valiliği yaptığı açıklamada 21 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

MARDİN'DE GÖZALTI SAYISI ARTIYOR

Mardin’in Nusaybin ilçesinde gözaltına alınanlar hakkındaki soruşturmaya gizlilik kararı konulduğu belirtildi. İki kişi hakkında 4 günlük gözaltı kararı olduğu belirtildi. Yine Kızıltepe’de gözaltına alınan isimlerin ise, emniyet ifadelerinin bugün alınması bekleniyor. Kızıltepe’de gözaltına alınanların tam sayısı bilinmezken, Dargeçit’te gözaltına alınan İrfan Yakut’un savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan Mardin Artuklu ilçesi Yalım Mahallesi’nde de yapılan ev baskınında Yusuf Abukan gözaltına alınırken, kardeşi Vedat Abukan hakkında da gözaltı kararı olduğu bildirildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada gözaltına alınanların sayısı ise, 11 olarak açıklandı.