Açlık grevi Rojhilat'ta da başladı!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı Rojhilat'ta da açlık grevi başladı.

Kürt Halk Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için açlık grevleri yayılıyor. Rojhilatê Kurdistan’ın Sine kentinde bir araya gelen eylemciler de açlık grevine başladı.

Sine’de çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, "Rêber Apo’ya özgürlük, katillere ölüm" sloganı ile  başlattığı açlık grevi için açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

'ONUR VE ÖZGÜRLÜK İÇİN...'

"Türkiye’nin faşist rejimi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerine uyguladığı tecritle insanlığı hedefliyor. Bu tecritle Ortadoğu ve halklarının  diktatörlük sistemi altında kalması hedefleniyor. Faşizmin bu uygulamasına karşı onurlu, şerefli ve özgür bir yaşam peşinde olanlar, direnişin sesi olmalılar. Leyla Güven faşizmin kalesi olan zindanlardan birinde bu direnişin öncülüğünü yaparak açlık grevi direnişini başlattı. Onun başlattığı direniş bugün dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Biz de Rojhilatê Kurdistan’dan yurtsever ve özgürlük isteyen bir grup olarak, bugünden itibaren açlık grevini başlatarak, Kürdistan’ın diğer parçalarında ve dünyanın dört bir yanında bu eyleme başlayanların yanında olduğumuzu söylüyoruz.”

Açıklamadan yaklaşık iki saat sonra Sine, Dewilan ve Kirmaşan’dan ikinci bir grup daha Sine’de açlık grevine başladı.