Açlık grevindeki Yağız, Tok ve Mehmud’a gerilladan mektup

Gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Güney Kürdistan’da açlık grevinde olan Fadile Tok, Nasır Yağız ve Herêm Mehmud’a bir mektup göndererek, “Zafere her zamankinden daha çok yaklaştık, zafer bizimdir” dedi.

160 gündür Hewlêr’de açlık grevinde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Üyesi Nasır Yağız, 100 gündür grevde olan Mexmur’da İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok ve 65 gündür grevde olan Germiyan’ın Kelar ilçesinde ise Herêm Mehmud, gerilladan mektup aldı.

Gerillalar adına yazılan mektupta, Öcalan’ın fikirlerinin her gün can bulduğuna vurgu yapılırken, Başûr halkına da sessizliği kırma çağrısı yapıldı.

Mektupta şunlar ifade edildi: “Bütün açlık grevi eylemcilerini selamlıyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Önder Apo özgürlük ve zafer umutlarını arttırdı. Önder Apo şahsında, bütün Kürt halkına, ulusa, demokrasiye ve özgürlüğe tecrit uygulanıyor. Milyonlarca insanın kalbini zindanlarda tecrit altında tutmak istiyorlar. Bilmiyorlar ki milyonlarca özgürlük isteyenin kalbinde Önder Apo’nun fikirleri var ve her gün bu fikirler yaşamda can buluyor.

Başur halkına çağrımız, sessizliği kırsınlar. Hepimiz ortak bir fikirle Önder Apo’ya ve topraklarımıza sahip çıkalım. Hep birlikte hedefimize ve zafere ulaşacağız, Önder Apo’yu özgürlüğünü ilan edeceğiz. Önder Apo’nun özgürlüğünü halkımıza, insanlığa, özgürlük isteyenlere, annelere, şehitlerin tertemiz yüreğine hediye edeceğiz. Zafere her zamankinden daha çok yaklaştık, zafer bizimdir.”