AKP, belediyesini işgal ettiği Van’ı harabeye çevirdi

Van merkezde bulunan tüm cadde ve sokakları harabeye çeviren AKP, DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmet ve yatırımlarını da tahrip etti.

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Van büyükşehir Belediyesi’ni gasp eden AKP, kenti harabeye çevirdi. Büyükşehir Belediyesinin tüm hizmet ve yatırımlarını tahrip etti. Van halkının yüzde 80 gibi yüksek bir iradeyle seçtiği Büyükşehir Belediyesi, yaptığı hizmetler ile devletin ve AKP hükûmetinin hedefi haline gelmişti. Belediye, kendi imkanlarıyla, birçok hizmete imza atmıştı. Kadın ve gençlik kurumları açarak, yüzlerce gence ve kadına hizmet verdi. Belediye bünyesinde açılanan kurslarla yüzlerce insan meslek sahibi oldu. Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarla birçok genç ve çocuk, sokaktan kurtarıldı ve sanatla buluşturdu. Bütün mahallelerin sokakları asfaltlandı, kaldırımlar yapıldı. Çok sayıda park ve yeşil alan hizmete sokuldu. Tüm çalışma ve hizmetler, belediyenin gasp edilmesiyle sekteye uğradı. Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan binlerce kişi kayyum tarafından işten çıkarıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM VE HAYVANCILIK TESİSİNİ SATTI

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan otopark, kayyum tarafından satıldı. Kayyum Vali Murat Zorluoğlu, kentin ve Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık tesisi olan VOTAŞ'ı sattı. Yine Büyükşehir Belediyesine ait olan Galericiler sitesi kayyum tarafından satıldı. Van halkının emekleriyle ve öz gücüyle alınan tüm taşınmaz mallar AKP ve kayyumu tarafından satıldı. Bununla yetinmeyen Van kayyumu, şimdi DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından parkelenen kaldırımlar ve asfaltlanan tüm cadde ve sokakları tahrip etti, harabeye çevirdi. Yağmurdan dolayı cadde ve sokaklarda göletler oluşuyor. Yaz aylarında ise yollar tozdan geçilmiyor.

ESNAF MAĞDUR

Kent merkezinde bulunan en işlek caddeler, artık harabe durumunda. Cadde ve kaldırımların tahrip edilmesi, başta Van esnafı olmak üzere halkın tepkisine neden oluyor. Van’da onlarca cadde ve sokağın harabe olması esnafı olumsuz etkiliyor. Yüzlerce esnaf, kayyum tahribatı nedeniyle iş yapamıyor. Esnaf kendi iş yerine mal getiremediği gibi, artık müşteri de bulamıyor.

Güvenlik gerekçesiyle adının açıklanmasını istemeyen esnaf, Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun kenti tahrip ettiği gibi, Van halkının tüm birikimlerini de sattığını söyledi. Esnaf, duygularını şöyle dile getirdi.

'AKP'Yİ, KAYYUMU SANDIĞA GÖMECEĞİZ!'

"Kendi irademizle seçtiğimiz Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’yı tutukladılar. Daha sonra belediyemize kayyum atadılar. Bununla da yetinmediler, belediyemize ait tüm taşınmazları yok fiyatına sattılar. Belediyede çalışan binlerce insanımızı işten attılar. Ayrıca belediyemiz tarafından bizlere yapılan tüm hizmetler durduruldu. DBP’li büyükşehir belediyemizin yaptığı tüm çalışmalar tahrip edildi. Daha önce belediyemiz tarafından iş yerlerimizin önünde bulunan cadde ve sokaklar asfaltlanmıştı, kaldırımlarımız yapılmıştı. Ama kayyum, her tarafı tahrip etti. Yollarımız aylardır bu haldedir. Yağmur yağdığı zaman çamur oluyor, güneş çıktığı zaman toz oluyor. Tozdan ve çamurdan dolayı, iş yerlerimize müşteriler de gelmiyor. Bunun bilinçli yapıldığını biliyoruz.

Biz Van esnafı ve halkı olarak, AKP ve kayyumu sandığa gömeceğiz! 24 Haziran’da bunun hesabını soracağız. 24 Haziran’dan sonra tutuklu bulunan bütün temsilcilerimiz çıkacak ve belediyelerimizi geri alacağız.”