AKP'den HDP oylarının geçersiz sayılması için telefon mesajı!

AKP Viranşehir adayı Salih Ekinci'nin, HDP'nin geçerli sayılan oylarının geçersiz sayılması için yaptığı plan ortaya çıktı.

Kürdistan ve Türkiye kentlerinde 31 Mart'ta yerel seçimler yapıldı ama üzerinden 10 gün geçmesine rağmen halen tartışmalar sürüyor. Özellikle AKP'nin yenilgiye uğradığı il ve ilçelerde gerek seçim günü gerekse de sonrasında yapılan hilelerin ardı arkası kesilmiyor. Daha önce Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yönetiminde olan ve kayyum atanan belediyelerin bağlı olduğu yerellerde, AKP'nin 31 Mart günü tehdit ve askeri güç kullanarak hilelere başvurduğu ortaya çıktı. 1999 yılından bu yana 3 dönemdir HDP'nin yönettiği ve son 2,5 yıldır kayyum atanan Urfa'nın Viranşehir ilçesinde, seçmenlerin sandıklara gidip oy kullandığı 31 Mart günü, ilçede had safhada bir askeri sirkülasyonun olduğu öğrenildi. 

ASKER VE POLİS BASKISI

HDP'nin Viranşehir eşbaşkan adayları olan Roza Yazmacı ve Hıdır Oktay'ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. İlçede seçim çalışması kapsamında girmedikleri yer kalmayan HDP'lierin, 31 Mart günü AKP'nin asker ve polis yığınağıyla karşılaştıkları bilgisi edinildi. AKP'nin Urfa vekilleri ve Viranşehir adayı Salin Ekinci, seçim günü ilçede silahlı bir koruma ordusu ile gezerek, halk üzerinde baskı kurdu. Yine oy kullanılan okul çevrelerinde TOMA ve zırhlı akreplerin yoğunlukta olması, sandıkların sayımı esnasında HDP'lilerin itirazlarının AKP'nin polis ve askerleri tarafından baskılandığı da öğrenildi. HDP'nin sandık görevlerinin okullara alınmadığı, tüm sandıkların başında  polislerin bekleyerek giren-çıkan herkesi gözetledikleri belirtildi.

AKP'NİN HİLE STRATEJİSİ!

Kullanılan oyların ilçe seçim kurulunda sayımlarının yapıldığı sırada AKP'nin Viranşehir adayı olan Salin Ekinci'nin HDP aleyhine partililerine mesaj gönderdi. Mesajda, ilçede nasıl bir 'strateji' izledikleri görülüyor. Ekinci'nin partilerinin sandık kurulu üyelerine ve müşahitlerine gönderdiği telefon mesajında şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın sandık üyeleri, HDP'nin yüksek çıktığı sandıklarda 2 dilekçe vereceğiz, biri bizim geçersiz sayılan oyların sayılması için dilekçe. İkincisi HDP'nin geçerli sayılan oylarının geçersiz sayılması için itiraz dilekçesidir."