AKP/MHP binlerce hayali seçmen kaydetti

AKP/MHP iktidarının binlerce sahte seçmen kayıdı yaptığı ortaya çıktı. HDP Hakkari İl Örgütünce askıya çıkan seçmen listeleri üzerinde yapılan incelemelerde kent merkezi ve Çukurca ilçesinde 8 bin 199 hayali seçmen tespit edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından tespit ettikleri usulsüzlüklere ilişkin il ve ilçe seçim kurullarına itirazlarda bulundu.

Parti il binasında açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, usülsüzlüklere dair elde ettikleri belge ve verilerle il ve ilçe seçim kurullarına başvurduklarını söyledi. 

Kaya,“Hakkari ve ilçelerinde seçmen kayıtlarında yapılan usulsüzlükleri ayrıntılı olarak açıklamıştık. Söz konusu usulsüzlüklerin düzeltilmesi için Hakkari İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na 31 adreste ikameti gösterilen 4 bin 239 hayali seçmenin kütük bilgilerini içeren 255 sayfalık ekleri olan itiraz dilekçesini sunduk” dedi.

Çukurca ilçe merkezine bağlı 3 mahalledeki toplam 18 adreste 3 bin 960 hayayli seçmen kaydedildiği ortaya çıkarıldığı belirtildi. Bu usulsüzlüğe ilişkin de yine İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunuldu.

Bu arada  AKP’nin Hani adayı İbrahim Lale’nin, Bağlar merkez ve Sur ilçesinin Tavuklu Mahallesine kayıtlı olan seçmenleri, Hani ilçesinin Kuyular Mahallesine kaydırmaya çalıştığı öne sürüldü.