AKP'nin 'HDP' korkusu büyüyor: Çok sayıda kentte gözaltılar!

Seçimlere doğru HDP'lilere yönelik gözaltılar arttı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

AKP-MHP rejimi, 24 Haziran'daki seçimlere doğru, seçim sonucunu belirleyecek olan HDP'ye baskılarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elazığ, Mardin, Adana, Urfa ve Antalya'da siyasi soykırım operasyonları düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ 

Elazığ’da sabah saatlerinde kent merkezi, Kovancılar ve Arıcak ilçeleri ile köylerde birçok eve baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, aralarında HDP Kovancılar İlçe Eş Başkanı Resul Ülker ve Arıcak İlçe Eş Başkanı Aziz Bayrak’ın da bulunduğu 20’ye yakın parti çalışanının gözaltına alındığı belirtildi. 

Gözaltına alınanların bir kısmının Elazığ Jandarma Komutanlığı’nda, bir kısmının ise Palu Adliyesi’nde bekletildiği öğrenildi.

MARDİN

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Cemal Nergis, Selahattin Eyyubi Mahallesi’ndeki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Nergis’in evindeki eşyalar da baskın sırasında dağıtıldı.

Ailesi, Nergis’in, kentte düzenlenen halk buluşmasındaki konuşmalar esnasında “Yaşasın HDP” diyerek, zafer işareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını aktardı.

ADANA

Adana'nın Seyhan, Ceyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde bu sabah eş zamanlı polis operasyonu yapıldı. Birçok adrese düzenlenen operasyonda kimi evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı.

Sosyal medya paylaşımları bahane gösterilerek yapıldığı öğrenilen operasyon sonucunda 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

URFA

Urfa'nın Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi'nde sabah saatlerinde bazı adreslere baskın yapan Urfa TEM Şube polisleri, Vedat Gökler ve Mustafa Yılmaz Çiçek adındaki gençleri gözaltına aldı. Gökler ve Çiçek Urfa TEM Şube'de tutuluyor. 

ANTALYA

Antalya'da ise dün akşama doğru polis tarafından Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan bazı öğrencilerin evlerine baskın düzenlendi. Öğrenciler Faruk Ceylan, Mazlum Efe, Ebubekir Ergün, Habat Karayılan ve Sedat Alkan gözaltına alındı.