AKP toplantısı: İhale ve işleri yandaşlarımıza vereceğiz

Van’da hafta sonu yapılan toplantıda konuşan AKP’liler, yerel seçimleri kazandıklarında tüm ihale ve işçi alımını yandaşlarına vereceklerini söyleyince salonda alkış yağmuruna tutuldu!

AKP Van İpekyolu İlçe Örgütü aday adayı tanıtım toplantısını ilçe binasında düzenledi. AKP İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç’in yönettiği toplantıda AKP’liler, tek tek platforma çıkarak aday seçildikleri takdirde yapacaklarını anlatıyor. Toplantıda en çok dikkat çeken konu ise adayların "İş ve ihaleleri mutlaka yandaşlarımıza vereceğiz" şeklinde alkışlanan sözleri oldu. Toplantıda çekilen görüntülerde AKP’liler bunu açık açık söylüyor.

'DBP'Lİ İŞÇİLERİ ÇIKARDIK, KÖTÜ MÜ YAPTIK...'

17 aday adayının katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan Cafer Karakoç isimli AKP’li, şunları söylüyor: “Ben Vanlıyım, bölge gazetesinin imtiyaz sahibiyim. Siyaset sadakattir. Birbirimize sadakatten hiç taviz vermeyeceğiz. Adaylık verilmese de çalışmaya devam edeceğiz. Bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. Biz kimsenin kötü olmasını istemeyiz. İş ve ihaleler konusunda yandaşlarımızı destekleyeceğiz. DBP belediyesinde alınan binlerce kişiyi işten çıkardık, kötü mü yaptık? Bunu sayın valiye, bakana, milletvekiline söyledim. Kim benim partime oy verirse tabii ki onlarla çalışacağım, ben kendi yandaşlarımla çalışırım. DBP belediyesi bile olsa işçi alımları ve ihaleleri biz yapmalıyız. Benim partime kim oy verirse, sandıkta koşturursa onu alacağız. Benim babam yandaş değilse onu bile tanımam.”

HDP'YE TEHDİT

Rasim Aslan: "Karşımızdaki rakibe sesleniyorum. Biz kovalayacağız, siz kaçacaksınız. Herkesin kaçıp gideceği bir ülke var. Allah Tayyip Bey’i başımızdan eksik etmesin.”

Bu konuşmalar AKP’li İlçe Başkanı Vesim Yaviç ve katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.