Amca Gezen: Zülküf fedai eylemi gerçekleştirdi

Tecride karşı yaşamını sonlandıran Zülküf Gezen’in amcası, "Avukatların cezaevinden edindiği bilgilere göre Zülküf fedai eylemi gerçekleştirdi” dedi. Amca Gezen, polisin namaza katılımı ve dua okunmasını da engellendiğini söyledi.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Zülküf Gezen’in cenazesi, dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’nda alıkonularak, ailesinden habersiz Amed'e getirildi. Sabah 09.50 uçağı ile Amed'e getirilmesi beklenen cenaze, İstanbul Atatürk Havalimanı morgundan alınarak, saat 00.20’de kente getirildi. Cenazenin Diyarbakır Havalimanı’na iniş yapmasının ardından Gezen’in ailesini arayan polis, “Bu gece cenazeyi defnedeceğiz. İster katılırsınız, ister katılmazsınız” dedi. 

CENAZE ZORLA DEFNETTİRİLDİ!

Aileyle birlikte cenazeyi almaya giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, yüzlerce polis ve zırhlı araçlarla abluka altına alınan havalimanında engellendi. Polis, cenazeyi alarak ranger ve sivil araçlar eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na götürdü. Yeniköy Mezarlığı’nı da zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri ile abluka altına alan polis, bazı aile bireyleri dışında kimsenin katılmasına izin vermeyerek, cenazeyi zorla defnettirdi. 

SAVCILIK YALANLANDI

Öte yandan dün gece Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezen’in eylemine ilişkin yapılan yazılı açıklama ile eylemin Öcalan üzerindeki tecrit ile ilgili olmadığı ileri sürüldü. 

Gezen’in amcası Ahmet Gezen, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Zülküf 1 Mart’ta açlık grevine katılmak istedi ancak arkadaşları sağlık sorunlarından dolayı izin vermedi. Açlık grevinde olan arkadaşlarına refakat ediyordu. Avukatların cezaevinden edindiği bilgilere göre Zülküf fedai eylem gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Cenazenin aile bireyleri tarafından dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’nda morga teslim edildiğini ve sabah 09.50 uçağı ile getirilmesinin planlandığını belirten Amca Gezen, şunları aktardı: “Gece 23.00’te devlet güçleri Diyarbakır’daki evimize geldi. Cenazeyi getirdiklerini söylediler. Aysun adında birinin refakatçi olduğunu söylediler. Ancak ailede Aysun adında kimse yok. Bize, ‘Eğer gelip cenazenizi havalimanından alacaksanız alın, almayacaksanız yarınki olaylara tedbiren cenazeyi kaldıracağız’ dediler. Mezarı hazırladıklarını, hocayı getirdiklerini, aile katılmazsa cenazeyi kaldıracaklarını söylediler."

NAMAZ VE DUADAN BİLE KORKTULAR!

Ailenin cenazeyi almak için Diyarbakır Havalimanı’na gittiğini ifade eden Gezen, “Havalimanından Yeniköy Mezarlığı’na kadar polis ablukasında gittik. Milletvekillerini de içeri almadılar. Cenazemizi kendimiz yıkadık. Cenaze namazında da dört kişi katıldık” diye konuştu. 

Cenaze namazının ardından duaların okunmasına müsaade edilmeyerek, cenazenin derhal defnedilmesi yönünde baskıya maruz kaldıklarını dile getiren Gezen, şöyle dedi: “Camiden mezarlığa kadar ambulans verilmedi. Ambulansın mesaisinin bittiğini söylediler. Bu bir konsepttir. Bütün bu tür cenazelere bunu yapacaklar. Akrabalarının dahi cenazeye katılmasına izin verilmedi. Allah hakkımızı bırakmasın!"

HALASINA DA POLİS ENGELİ

Gezen'in halası Behiye Bulut’un dün gece cenaze törenine katılmak için Yeniköy Mezarlığı’na gittiği, ancak mezarlığı abluka altına alan polisin cenazeye katılmasına izin vermediği öğrenildi.