Amed, akın akın Newroz'a yürüyor

Amedliler, tecride karşı sloganlarla Newroz alanına akın ediyor. 

Heyecanla beklenen Amed Newrozu, sabah saatlerinde Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’na hareketlilikle başladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından organize edilen Newroz, bu yıl “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” şiarıyla gerçekleştiriliyor. Newroz Parkı tamamen polis bariyerleri ve arama noktalarıyla kapatılırken, alanda sabah saatlerinde arama yapıldığı için görevliler de dahil gelenler alana alınmadı. Saat 09.00 itibarıyla alana alımların başlaması gerekirken, önce “bomba” aramasını gerekçe gösteren polis, daha sonra “mayın” araması yapıldığını ileri sürdü.

KENTİN DÖRT BİR YANINDAN AKIN ETTİLER

Kentin dört bir yanından Newroz’a akın eden halk, Yeniköy Mezarlığı, Evrim Alataş Caddesi ve Yeni Hal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Özellikle Zümrütkent Caddesi’nde toplanan halk, polis kontrol noktalarında alana giriş yapmak için bekliyor. Okulları boykot eden öğrenciler ve yöresel kıyafetleri ile dikkat çeken kadınların bekleyişi devam ederken, bu sırada gençler, halay çekerek, “Leyla Güven onurumuzdur”, "Zülküf Gezen ölümsüzdür", "Bijî berxwadana zindanan" ve "Bijî Serok Apo” sloganları attı. 

'ZÜLKÜF GEZEN ÖLÜMSÜZDÜR' SLOGANIYLA YÜRÜDÜLER

Urfa Yolu üzerinde bir araya gelen yüzlerce genç ise kitlesel bir yürüyüşle Newroz alanına doğru yürüyüşe geçti. Esnaf ve çevrede bulunan halkın da destek vererek katıldığı yürüyüş, “Zülküf Gezen ölümsüzdür” sloganları ile sürüyor.

3 ayrı koldan Newroz Parkı’na ulaşan yüzlerce kişi, arama noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. Burada sloganlarla halaya duran gruplar, daha sonra Newroz Parkı’na alınmaya başlandı. Alana girişlerde polisler, herkes ayrı ayrı üst aramasından geçirerek çantaları kontrol ediyor.  

Newroz kutlamasını 268 yerli ve farklı ülkelerden basın izliyor. ,

KONUŞMACILAR

Newroz'da DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Kürt partileri temsilcilerinin birer konuşma yapacak. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 134 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in Newroz mesajının okunması bekleniyor. Newroz kutlamasında, Bajar, Koma Pel ve Pınar Aydınlar sahne alacak.